ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Με τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Πρίνου – Καβάλας ασχολήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου στη συνεδρίαση της Τετάρτης

Με τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Πρίνου – Καβάλας ασχολήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Σύμφωνα με το δήμαρχο Θάσου κ. Κώστα Χατζηεμμανουήλ, το θέμα αυτό επιβάλλεται να λυθεί οριστικά, καθώς είναι αδιανόητο να μένει η γραμμή χωρίς δρομολόγια για κάποιο χρονικό διάστημα λόγω τακτικής των ναυτιλιακών εταιρειών. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «είναι ένα θέμα που δεν περιμένουμε να παραβιάσουμε ανοιχτές πόρτες. Είναι κάτι που μας απασχολεί ως Δημοτικό Συμβούλιο και ως κοινωνία, είναι κάτι που δεν το αφήσαμε στιγμή από το πεδίο του ενδιαφέροντός μας, αλλά και από το πεδίο των ενεργειών και της αγωνιστικότητάς μας ως τοπική αυτοδιοίκηση και δημοτική αρχή. Βεβαίως αυτό αποδεικνύεται και από τις παραστάσεις στο ΣΑΣ, εγώ προσωπικά παρίσταμαι και είναι πολύ γνωστές οι θέσεις στα κέντρα των αποφάσεων στην Αθήνα. Βεβαίως δεν έδειξε αρνητική πρόθεση ούτε ο ίδιος ο υπουργός που ήταν εδώ πριν μερικές μέρες, κι ο οποίος όπως μου μεταφέρθηκε εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρξει μια δια ζώσης συνάντηση και συζήτηση στο υπουργείο τις επόμενες μέρες. Είμαστε σε αναμονή λοιπόν αυτής της εξέλιξης, ούτως ώστε να βάλουμε στα τραπέζι όλα αυτά τα ζητήματα. Βέβαια εδώ υπάρχει κι ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα πρέπει να συζητηθεί και σε αυτήν τη βάση. Υπάρχει κι ένα ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο το οποίο επίσης πρέπει να ληφθεί υπόψη αναπόδραστα, οπότε νομίζω δεν έχουμε κάτι να διαφωνήσουμε με καμία συντονιστική και με κανέναν κάτοικο. Νομίζω ότι υπάρχει σύμπνοια, υπάρχει κοινή αντίληψη πραγμάτων, τουλάχιστον στα βασικά σημεία του θέματος. Ήρθαν δύο μέλη της Συντονιστικής και κατέθεσαν ένα ψήφισμά τους το οποίο έρχεται και κουμπώνει και δίνει ισχύ στη δική μας φωνή της δημοτικής αρχής».

ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Συμπλήρωσε δε πως «η απόφαση είναι ότι πρέπει να έχουμε ανοιχτό διάλογο με το υπουργείο. Αν κατεβεί ο κόσμος στο λιμάνι ή δεν κατεβεί αυτό είναι ένα άλλο το οποίο θα αποφασιστεί αφού εξαντλήσουμε όλα τα σημεία κι όλα τα περιθώρια διεκδικήσεων με τρόπους που θεωρώ προσωπικά τουλάχιστον πιο αποτελεσματικούς. Δηλαδή πιστεύω ότι μια επίσκεψη στο υπουργείο ή μια εύρεση λύσης ή τρόπου αλλαγής ενός θεσμικού πλαισίου νομίζω ότι είναι το πρώτο βήμα. Δεν θα ησυχάσω αν πω ότι βρέθηκε η λύση τις επόμενες μέρες, γιατί αυτή η λύση είναι επισφαλής εφόσον μπορεί το επόμενο διάστημα, τον επόμενο μήνα ή τον επόμενο χρόνο, αν όλο αυτό δεν είναι ενισχυμένο με ένα νομοθετικό πλαίσιο, να έχουμε πάλι έξαρση του προβλήματος. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι κάτι ευκαιριακό, κάτι το οποίο να έχει αξία προσωρινή οποτεδήποτε μια εταιρία μπορεί να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, δηλαδή να βγει στο καρνάγιο, να αποσύρει ένα πλοίο ή να το πάει για έλεγχο και επισκευή να μένει η γραμμή έτσι όπως τη ζούμε. Δηλαδή δεν θα ικανοποιηθούμε αν πούμε ότι ωραία βάλαμε τέσσερα ή οχτώ δρομολόγια. Θα ικανοποιηθούμε αν υπάρχει το πλαίσιο ούτως ώστε τα οχτώ να μη γίνουν τέσσερα και τα τέσσερα δύο και τα δύο κανένα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *