Κύριο άρθροΠολιτική

Με σύνθημα την συμμετοχή στις εκλογές τις Κεντροαριστεράς η χθεσινή συνέντευξη στην Καβάλα ενόψει των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου

Συνέντευξη τύπου έδωσαν τα μέλη της επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών για τον Ενιαίο φορέα για την Κεντροαριστερά χθες Δευτέρα στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ. Μίλησαν ο επικεφαλής της επιτροπής για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, ο υπεύθυνος για την Καβάλα Δημήτρης Παπαδόπουλος και οι Δικηγόροι , εθελοντές , που θα υποστηρίξουν την εκλογική διαδικασία κ. κ. Π. Μαμτσαδέλης, Μ. Σκαρτούλης και η κυρία Α. Μειτανίδου. Αναφέρθηκαν στα εκλογικά τμήματα σε όλη την Περιφέρεια και ειδικότερα σε αυτά της Καβάλας αλλά και σε όλη την διαδικασία για τις εκλογές.

 «Το καινούργιο γεννιέται μέσα από το παλιό. Για πρώτη φορά ένας φορέας, πριν καν την ίδρυση του απευθύνεται στην κοινωνία για την ανάδειξη προέδρου και πολιτικής φυσιογνωμίας. Μία μόνο εγγύηση υπάρχει γι’ αυτό. Η συμμετοχή» , τόνισε ο κ. Μ. Τιμοσίδης.  

Όπως είπε ο κ Τιμοσίδης «είμαστε εδώ ένα τμήμα από την επιτροπή που ορίστηκε από την Αθήνα και την επιτροπή Αλεβιζάτου που διενεργεί 12 Νοεμβρίου την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Με την εκλογή δηλαδή του νέου αρχηγού που θα προχωρήσει μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στην ανασυγκρότηση της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης, μιας παράταξης που ξεκινάει από τα όρια του κέντρου πηγαίνει προς τα όρια της ανανεωτικής αριστεράς , της οικολογίας , του σοσιαλισμού.

Είμαστε εδώ αυτοί που έχουν οριστεί  εγώ ως επικεφαλής της ΑΜΘ, υπεύθυνος για την διαδικασία που έχουμε ετοιμάσει στους 5 νομούς της Περιφέρειας .ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες και την Κυριακή έγινε μια πρόβα γενική όπου όλα τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουμε ήταν σε ετοιμότητα, συνδέθηκαν με το διαδίκτυο με το κεντρικό σύστημα και έγινε μια εικονική ψηφοφορία η οποία στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.  Σήμερα η δική μας φωνή θέλουμε να φτάσει σε κάθε πολίτη γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από το παλιό γεννιέται το καινούργιο κρατώντας τις αξίες της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, την  ιστορία και όλα τα καλά που έγιναν στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Με την εμπειρία μας μπορούμε να αποβάλουμε όσα πλήγωσαν του συμπολίτες μας δημιουργώντας ελπίδες στο πολιτικό μας σύστημα. Αυτό θα γίνει με την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών που τους εκφράζει όλος αυτός ο χώρος μέσα από τη εκλογική διαδικασία η οποία θα γίνει με διαφάνεια . Ήδη στον Έβρο είναι σε ετοιμότητα πλήρη και υπάρχει εκεί ο υπεύθυνος του νομού που θα παρακολουθεί την πρώτη και ίσως δεύτερη Κυριακή. Για τον νομό μας θα είναι υπεύθυνος ο κ Δημήτρης Παπαδόπουλος».

Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος για τον Νομό Καβάλας στην διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας κ Δημήτρης Παπαδόπουλος, παίρνοντας τον λόγο είπε πως ορίστηκε ως υπεύθυνος συντονιστής της νομαρχιακής ομάδας εμπιστοσύνης νομού Καβάλας την περίοδο αυτή που καταφέραμε και οργανώσαμε τα εκλογικά τμήματα που είναι δέκα για την Καβάλα και Θάσο σε οκτώ εκλογικά κέντρα. «Ευχαριστώ όλους βοήθησαν για την οργάνωση των εκλογικών τμημάτων που έγιναν με τις οδηγίες της επιτροπής Αλεβιζάτου που ήταν πολύ αυστηρές και  ικανοποιητικές. Οι εκλογές που θα γίνουν στις 12 του μηνός, θα γίνουν σε εκλογικά τμήματα που θα είναι άρτια οργανωμένα, θα υπάρχουν τα άτομα υποδοχής που θα δέχονται τους ψηφοφόρους .Μέσα στον χώρο του εκλογικού τμήματος θα υπάρχει η εφορευτική επιτροπή , ο χειριστής του tablet που θα τσεκάρει  τους ψηφοφόρους μέσα από τους εκλογικούς καταλόγους και ο υπεύθυνος του κάθε εκλογικού τμήματος που θα φροντίσει για την υλικοτεχνική υποδομή και όλα τα σχετικά.  Υπάρχει μια ζηλευτή οργάνωση που δεν θα ταλαιπωρήσει τον κόσμο. Στον νομό της Καβάλας προσπαθήσαμε να οργανώσουμε αρκετά εκλογικά τμήματα για την ευκολία του κόσμου και να έρθει κοντά στο εκλογικό του τμήμα. 

Οι νέοι που γνωρίζουν την τεχνολογία μπορούν ακόμα και σήμερα να γραφτούν στους εκλογικούς καταλόγους για να αποφευχθούν οι ουρές των εκλογών.

Μ ε την σειρά μου καλώ τους δημοκρατικούς πολίτες της Καβάλας να συμμετάσχουν σ αυτή την προσπάθεια. Νομίζω πως είναι ευκαιρία για τον δημοκρατικό χώρο να μπορέσει να εκφραστεί , να προωθηθεί κατά τι περισσότερο γιατί είναι κρίμα για μια χώρα όπως η Ελλάδα, ο δημοκρατικός κεντρώος χώρος να μην εκφράζεται μέσα από κανένα πολιτικό φορέας. Είναι ευκαιρία την Κυριακή να συμμετέχουμε  σ αυτές τις εκλογές στις οποίες θα συμμετέχουν πολλοί νέοι άνθρωποι, σε όλα τα εκλογικά τμήματα με την εθελοντική τους παρουσία».

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

  1. Κυριακή 12.11.2017 από τις 08.00 π.μ.-20.00 μ.μ.
  2. Επαναληπτική ψηφοφορία: Κυριακή 19.11.2017 από τις 08.00 π.μ.-20.00 μ.μ. (Προσοχή δικαίωμα ψήφου έχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία όσοι έχουν ψηφίσει την πρώτη Κυριακή). Απαραίτητη είναι η επίδειξη της Αστυνομικής ταυτότητας «Η δύναμη της συμμετοχής βρίσκεται στους πολίτες» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ

Στην συνέντευξη έγινε λόγος και στις διαδυκιακές πληροφορίες όσο αφορά τις εκλογές που είναι οι παρακάτω:

  • Αν επιθυμείς να συμμετάσχεις, εθελοντικά, στην εκλογική διαδικασία μπορείς να εγγραφείς στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://dpekloges.gr/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b5-%ce%bc%ce%b5…/
  • Αν επιθυμείς να προεγγραφείς, ώστε να μην περιμένεις καθόλου στην ουρά αναμονής, μπορείς στον ακόλουθοσύνδεσμο:https://dpekloges.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b3%ce%b3%…/

Οι νέοι δικηγόροι Μαμτσαδέλης, Σκαρτούλης και Μειτανίδου κάλεσαν τους πολίτες να ψηφίσουν και ειδικά τους νέους κάνοντας αναφορά στα εκλογικά κέντρα στο Νομό Καβάλας.

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ  ΤΜΗΜΑΤΑ

 Στην Περιφερειακή Ενότητας Καβάλας τα εκλογικά τμήματα είναι :

1.α. Εκλογικό κέντρο Δήμου Καβάλας : αίθουσα «Ν. Μάρτης» πρώην συνεδριάσεων Νομαρχιακού Συμβουλίου Καβάλας. Ισόγειο Αντιπεριφέρειας -κτίριο πρώην Νομαρχίας.

β. Εκλογικό κέντρο πρώην Δήμου Φιλίππων δημαρχιακό κατάστημα Κρηνίδων .

 

  1. Εκλογικό κέντρο Δήμου Νέστου . Κτίριο Εργατικού κέντρου στην Χρυσούπολη.

 

  1. Εκλογικό Κέντρο Δήμου Θάσου: α. Στο Δημοτικό κατάστημα στον Λιμένα .

 

β. Λιμενάρια στο πρώην κοινοτικό κατάστημα.

  1. Εκλογικό Κέντρο Δήμου Παγγαίου:

 α. Δημαρχιακό Μέγαρο στην Ελευθερούπολη ισόγειος χώρος.

β. Δημαρχιακό κατάστημα πρώην Δήμου Ορφανού στην Γαληψό

γ. Δημαρχιακό κατάστημα πρώην Δήμου Ελευθερών στη Νέα Πέραμο.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

 Οι υποψήφιοι  για επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα είναι οι παρακάτω :

Ανδρουλάκης Νίκος

 Γάτσιος Κωνσταντίνος

 Γεννηματά Φώφη

 Θεοδωράκης Σταύρος

 Καμίνης Γιώργος

 Μανιάτης Γιάννης

 Πόντας Απόστολος

 Ραγκούσης Γιάννης

 Τζιώτης Δημήτρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *