ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Με πρωτοβουλία του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα και την υποστήριξη της ΠΝΟΗΣ δημιουργείται «Ο Τοίχος της Καλοσύνης»

Ο Σύλλογος για την Οικογένεια και το Παιδί ΠΝΟΗ σε συνεργασία με τους μαθητές του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα και άλλα σχολεία θα διοργανώσουν την δράση «Ο Τοίχος της Καλοσύνης» με κορύφωση την ημέρα του Σαββάτου στην Πλατεία Καπνεργάτη. Διευκρινιστικές δηλώσεις έκανε το μέλος της ΠΝΟΗ κ. Νίκη Ανέστη.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «δεν ήταν δική μας πρωτοβουλία, της ΠΝΟΗΣ, ήταν των μαθητών του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα. Τα παιδιά μας κάλεσαν και φυσικά η ΠΝΟΗ είναι πάντοτε ανοιχτή και ανταποκρίνεται σε όλες τις προσκλήσεις αυτού του είδους, και μας ανέφεραν την ιδέα τους για να προχωρήσουν σε μία δράση, θέλοντας την υποστήριξη από την πλευρά μας, του «Τοίχου της Καλοσύνης». Είναι μία δράση που γίνεται ήδη σε πάρα πολλές πόλεις της χώρας μας και προφανώς πήραν ερεθίσματα τα παιδιά από αυτό, το σκέφτηκαν, το πρότειναν να γίνουν οι πρώτοι πρεσβευτές εδώ στην πόλη σε κάτι τέτοιο.

Τι είναι ο «Τοίχος της Καλοσύνης»… Έξω από το σχολείο τους, έξω από το Νοσοκομείο, έξω από το χώρο της ΠΝΟΗΣ, θα στηθούν στον τοίχο κάποιες κρεμάστρες. Σ’ αυτές τις κρεμάστρες, λοιπόν, μπορεί ο καθένας μας –αν έχουμε κάτι που δεν το χρειαζόμαστε- να το αφήσει. Και όποιος πολίτης χρειάζεται κάτι και το βρει σ’ αυτήν την κρεμάστρα, να το πάρει. Ανοιχτά, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς τίποτα. Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε η ιδέα από τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα. Στη συνεργασία μπήκαν –στο χορό που λέμε- και το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το 8ο Δημοτικό Σχολείο και όλη αυτή η παρέα με την υποστήριξη της ΠΝΟΗΣ, ξεκίνησε τη διοργάνωση αυτής της δράσης.

Αυτή η δράση θα κορυφωθεί το προσεχές Σάββατο, 28 του μηνός, 10πμ με 1μμ θα είμαστε στην πλατεία Καπνεργάτη. Τα παιδιά θέλουν να συναντήσουν κόσμο, να τους κάνουν γνωστή την σκέψη τους, την κίνησή τους, αυτό που ήδη θα υλοποιηθεί πιλοτικά σε αρκετούς χώρους μέσα στην πόλη και θα κάνουν, δηλαδή, ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες για να το υποστηρίξουν».

ΛΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Πρόσθεσε, τέλος, ότι «υπάρχει μία λίστα πραγμάτων που δεν θα πρέπει να μπουν. Και το παρακαλούμε όλοι να γίνει σεβαστό. Να μην μπουν τρόφιμα, να μην μπουν σακούλες με ρούχα. Μπορεί να μπει ένα πανωφόρι τη φορά, ένα ζευγάρι παπούτσια τη φορά. Θα υπάρχουν είδη υγιεινής φροντίδας, είδη καθαριότητας, βοηθήματα σχολικά, βιβλία, γραφικά, μικρά αντικείμενα, παιχνίδια γιατί υπάρχουν παντού παιδιά. Αυτά μπορούν να κρεμαστούν. Όχι, όμως, τρόφιμα και ρούχα γιατί δεν θα καλύψουν αυτό που σκέφτονται τα παιδιά σήμερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *