«Με προσεκτικά βήματα να προχωρήσουμε σε εκκαθάριση μητρώου» δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  Βασίλης Λεμονίδης

Το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Τσίρλης ζήτησε να γίνει ξεκαθάρισμα του μητρώου των μελών του Εμπορικού Συλλόγου.  Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις για το όλο θέμα.

«Καταρχάς σέβομαι τον συνάδελφο, τρίτης γενιάς έμπορος με μακρά ιστορία και γνώστης της αγοράς. Συμμετείχε και στο ψηφοδέλτιο μας ενώ συμμετείχε και στην επιτροπή εκκαθάρισης μητρώου με ακόμη δύο εμπόρους.

Το μητρώο πρέπει να ξεκαθαρίσει μια και υπάρχουν άνθρωποι που ενδεχομένως να έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους. Ή να τις έχουν μεταβιβάσει στα παιδιά τους ή στις γυναίκες τους. Αν εμείς δεν το μάθαμε πως θα το ξέρει ο σύλλογος;

Από την άλλη εύλογες είναι οι ανησυχίες των εμπόρων που προσωπικά τις ακούω καθημερινά… Βγήκαν κάποια αποτελέσματα σε έρευνα που έγινε  που δείχνουν ότι στην εκκαθάριση μητρώου δεν είναι αμιγώς έμποροι σε ποσοστό 36%.

Αυτό είναι σημαντικό,  δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι βασίζονται σε καταστατικά. Και προσωπικά όπως το άνοιξα εγώ το καταστατικό γράφει ότι μπορεί να συμμετέχει στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας όποιος ασκεί εμπορία αλλά παρέχει και υπηρεσία στα όρια του Δήμου Καβάλας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΛΑΔΟΙ

Ο κ. Λεμονίδης πρόσθεσε ότι «Να θυμίσω ότι η ΕΣΕΕ άλλαξε την επωνυμία και λέγεται και επιχειρηματικότητας για να μπουν και περισσότεροι κλάδοι. Αυτή είναι η γραμμή του ανώτερου οργάνου μας. Να πάμε σε αλλαγές αλλά να δούμε τι γίνεται γύρω μας…

Μάλιστα με βάση μια εμπεριστατωμένη μελέτη που κάναμε μαζί με τη γραμματέα μας κ. Τούμπου είδαμε ότι οι εμπορικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα στα μητρώα τους έχουν και εμπόρους και ανθρώπους που προσφέρουν υπηρεσίες. Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που ίσως και να μην χρειάζεται να είναι μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Αλλά αυτό πρέπει να το δείξει το καταστατικό μας.

Αν μια συνέλευση θέλει τα 2/3 της και από τα 650 περίπου άτομα χρειάζονται τα 450 πρέπει να έχουμε συγκεκριμένο αριθμό. Είναι μια προσωπική μου σκέψη και την συζητώ αλλά δεν ξέρω αν πρέπει τώρα να προχωρήσουμε σε κάποια αλλαγή».

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Με τον κ. Τσιρλή και άλλους εμπόρους καθημερινά συζητάμε. Απλά κάποια πράγματα σοβαρά που αγγίζουν τη δύναμη του και την οικονομική ευρωστία του Εμπορικού Συλλόγου μια και έχουμε ίδια δύναμη με την Θεσσαλονίκη, όπου εκεί έχουν 2000 μέλη αλλά δεν ψηφίζουν όλοι και έτσι καθορίζεται αυτό που λέμε δύναμη ενός συλλόγου πρέπει να μας κάνουν να σκεφτόμαστε και να προχωράμε σε αλλαγές με προσεκτικά βήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.