ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Με πολύ προσεκτικά βήματα θα κινηθεί η «Δημωφέλεια» στο θέμα του υποκαταστήματος «Μαρινόπουλου» στη Δημοτική Αγορά

Πολύ φασαρία είχαμε τις τελευταίες ημέρες για το  θέμα του υποκαταστήματος του «Μαρινόπουλου» στην Δημοτική Αγορά Καβάλας… Στο πλαίσιο αυτό, με πολύ προσεκτικά βήματα θα κινηθεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» στο θέμα του υποκαταστήματος «Μαρινόπουλου», καθώς υπάρχει μία οφειλή 250.000 ευρώ από ενοίκια που δεν καταβλήθηκαν. Σύμφωνα με την πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τους εργαζόμενους.

Στις δηλώσεις της αναλυτικά η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «η επιχείρηση «Μαρινόπουλος» είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί όλη την Ελλάδα. Μιλάμε για μια επιχείρηση που στην Καβάλα απασχολεί 80 εργαζόμενους και στην οποία επιχείρηση όμως εμπλέκονται άμεσα πάρα πολλές ειδικότητες εργαζόμενων, προμηθευτές κλπ. Μιλάμε για μια επιχείρηση που πανελλαδικά απασχολεί πάνω από 13.000 εργαζομένους και πανελλαδικά πάλι εμπλέκονται και συνεργάζονται πάρα πολλοί προμηθευτές και ειδικότητες εργαζομένων. Μιλάμε λοιπόν για μια επιχείρηση που θα έπρεπε να κάνουμε πολύ λεπτό χειρισμό υποθέσεων, διότι οποιοσδήποτε λάθος χειρισμός από οποιαδήποτε πλευρά ή πιστωτή κατά τη διάρκεια που άρχισε να έχει δυσπραγία πληρωμής η επιχείρηση  «Μαρινόπουλος» θα μπορούσε να ξεκινήσει πανελλαδικό γαϊτανάκι. Θα μπορούσε να βγει μια δικαστική απόφαση σε προγενέστερο χρονικό διάστημα εναντίον της επιχείρησης και αυτό να πάρει γαϊτανάκι όλη την Ελλάδα και να κυλήσει στο δρόμο όχι μόνο τους εργαζόμενους της Καβάλας, αλλά τους 13.000 εργαζομένους σε όλη τη χώρα και όχι μόνο. Μιλάμε για μια επιχείρηση που αν δεν καταφέρει να επιβιώσει ή ενδεχομένως να την εξαγοράσει κάποιος άλλος επιχειρηματίας, θα ανεβάσει τουλάχιστον κατά 1% την ανεργία».

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Σημειώνεται ότι χθες στις 11 το πρωί ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων μετά από την αίτηση εξυγίανσης που έχει καταθέσει η επιχείρηση «Μαρινόπουλος». Δικηγόρος της «Δημωφέλεια» ήταν χθες στην Αθήνα προκειμένου να μελετήσει το δικόγραφο, την αίτηση που έχει καταθέσει συν τη μελέτη της σκοπιμότητας. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα μπορεί να δρομολογηθεί η επόμενη μέρα. «Υπάρχει η οφειλή των 250 χιλιάδων ευρώ, κατορθώσαμε με το χειρισμό μας το υποκατάστημα της Καβάλας όχι μόνο όλο αυτό το χρονικό διάστημα να είναι ανοιχτό και να υπάρχουν οι εργαζόμενοι στους οποίους δεν οφείλονται δεδουλευμένα παρά μόνο κάποιο επίδομα, όπως δήλωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη και η προσπάθειά μας είναι φυσικά να συνεχίσουν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Είπα στους εργαζόμενους ότι πρέπει να διαβάσουμε πρώτα την αίτηση που έχει καταθέσει η επιχείρηση με τη μελέτη σκοπιμότητας, διότι ενδεχομένως και πολύ πιθανώς η επιχείρηση «Μαρινόπουλος» να εξαιρεί από οποιοδήποτε μέτρο τους εργαζόμενους. Και πραγματικά έχω διαβάσει ήδη στο διαδίκτυο ότι η επιχείρηση εξαιρεί τους εργαζόμενους από οποιοδήποτε μέτρο κι ότι θα συνεχίσει να τους πληρώνει ακόμα και αυτούς που έχουν απολυθεί να τους καταβάλει την αποζημίωση απόλυσης. Άρα ο πρώτος αγώνας έχει κερδηθεί στη μάχη των εργαζομένων, κι από κει και πέρα συνεχίζεται η δική μας προσπάθεια προς όλες τις κατευθύνσεις. Διασφάλιση των εργαζομένων, όσο περνάει βέβαια από το χέρι μας. Εμείς ως «Δημωφέλεια» πραγματικά μέχρι στιγμής κάναμε το καθήκον μας προς όλες τις πλευρές. Να τονίσω δε ότι η οποιοδήποτε απαίτηση της «Δημωφέλεια» η οποία όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπολογίζεται σε ένα ενοίκιο στο κανονικό που σημαίνει κέρδος αυτό για την επιχείρηση και την  «Δημωφέλεια», κι από κει και πέρα συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Αλλά αν δεν δω και δεν συνομιλήσω με τη συνάδελφο να δω ποια είναι η μελέτη σκοπιμότητας που έχει καταθέσει η επιχείρηση δεν μπορώ να πω ακριβώς ποια είναι η επόμενη κίνηση» σημείωσε καταληκτικά  η κ. Ιωσηφίδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *