ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Με πλαστικά καπάκια για την προμήθεια αναπηρικού αμαξιδίου εφοδίασε τον Σύλλογο ΑΜΕΑ το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας με πρωτοβουλίες του διαρκώς ενισχύει και διευκολύνει τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Το τελευταίο διάστημα συγκέντρωσε πλαστικά καπάκια τα οποία έδωσε στον Σύλλογο ΑΜΕΑ για να προμηθευτεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Στράτος Μακρογιαννίδης δήλωσε ότι βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό των ΑΜΕΑ.

Γι’ αυτήν την πρωτοβουλία είπε ότι «και εμείς σαν φορέας από την πλευρά μας θέλουμε να προσφέρουμε στα κοινά της Καβάλας, καθώς επίσης και στους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάποια κινητικά προβλήματα. Συγκεντρώσαμε μια μεγάλη ποσότητα από καπάκια, την παραδώσαμε στο σύλλογο Α.μ.Ε.Α. ούτως ώστε κι αυτός από την πλευρά του να πάρει ένα αναπηρικό καροτσάκι και να το δώσει σε κάποιον κύριο ή κυρία που έχει κινητικά προβλήματα και δεν μπορεί να μετακινηθεί. Όλοι οι συνάδελφοι και καταλαβαίνετε το να μαζέψουμε καπάκια σε τόση ποσότητα ήταν λίγο δύσκολο το εγχείρημα, ομολογώ, γιατί ασχολήθηκα κι εγώ προσωπικά με το θέμα, και μαζέψαμε μια μεγάλη ικανοποιητική ποσότητα ούτως ώστε να μπορέσουμε να διευκολύνουμε από την πλευρά μας το σύλλογο Α.μ.Ε.Α. για να πάρει αυτό το αναπηρικό καροτσάκι. Εμείς σαν φορέας προσπαθούμε σ’ αυτόν τον τομέα, έχουμε ευαισθητοποιηθεί πάρα πολύ γι’ αυτό και κάτω στο σχολείο της Αγίας Μαρίνας μετακινούμε τα παιδιά γιατί το σχολείο αυτό έχει κάποιες οικονομικές δυσκολίες και θέλαμε κι εκεί να συνεισφέρουμε σαν φορέας. Μετακινούμε αυτήν τη στιγμή τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που πηγαίνουν στο σχολείο, προσφέρουμε κι εκεί δηλαδή κάποιο έργο, για να έχουμε ένα κοινωνικό πρόσωπο απέναντι στην πόλη της Καβάλας».

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΡΑΜΠΕΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «εδώ και 2-3 χρόνια έχουμε στραφεί και σ’ αυτόν τον τομέα, δηλαδή να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Έχουμε αυτήν τη στιγμή γύρω στα 7-8 λεωφορεία με ειδικές ράμπες που μπορούν να μετακινηθούν αυτά τα άτομα και βαδίζουμε προς αυτήν την πλευρά ούτως ώστε να μπορούμε κάποια στιγμή να πούμε στο Δήμο ότι «κύριοι, εμείς είμαστε έτοιμοι σ’ αυτήν την γραμμή, την παράλλη γραμμή, στην παραδίπλα γραμμή, να μπορέσουμε να συνεισφέρουμε και να μπορέσουμε αυτούς τους ανθρώπους να τους φέρουμε κοντά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Γιατί, μέχρι τώρα, είχαν δυσκολίες μεγάλες, δεν ήταν κατάλληλοι οι δρόμοι, οι ράμπες, τα αυτοκίνητα και έτσι συνεισφέρουμε και σ’ αυτόν τον τομέα ούτως ώστε να μπορέσουμε να μετακινήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα μετακίνησης».

ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΙΟ

Για το θέμα του Σταθμαρχείου είπε ότι «ο φάκελός μας είναι στην Πολεοδομία, έχει κάποιες λεπτομέρειες. Τώρα κρίνεται από τους ανθρώπους της Πολεοδομίας ούτως ώστε σε μερικές μέρες ευελπιστώ ότι θα βάλουμε μία πέτρα πάνω στην άλλη. Αρχίζουμε δυναμικά με όλους τους υπευθύνους που είναι οι μηχανικοί μας, οι αρχιτέκτονες κλπ οι οποίοι είναι αρμόδιοι γι’ αυτό το κτίσμα, ούτως ώστε να κοσμήσουμε το Περιγιάλι, γιατί εκεί ο χώρος είναι υποβαθμισμένος και θέλουμε λίγο να τον αξιοποιήσουμε ούτως ώστε να μας βλέπουν οι συμπολίτες μας με θετικό μάτι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *