ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 23η γιορτή Ορεινής Κτηνοτροφίας στον Πλαταμώνα

Για 23η χρονιά πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 1 Οκτωβρίου στον Πλαταμώνα η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Ορεινή Κτηνοτροφία. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και το Δήμο Νέστου για να τιμήσει τον άνθρωπο που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα και συμβάλλει καθοριστικά στην αγροτική ανάπτυξη και στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου επισκέπτης που βρέθηκε στον Πλαταμώνα γεύτηκε αυθεντικές τις γεύσεις που χαρίζει η κτηνοτροφία, με σήμα κατατεθέν η βραστή γίδα, διασκέδασε με παραδοσιακή μουσική, προμηθεύτηκε αγνά προϊόντα του τόπου και απόλαυσε την όμορφη φύση του φθινοπώρου.
«ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ»
Η Γενική Γραμματέας του συλλόγου κυρία Νέλη Τσεσμεζόγλου δήλωσε τα εξής: «Για 23η χρονιά φέτος, ο πολιτιστικός σύλλογός μας σε συνεργασία με το Δήμο Νέστου οργάνωσε την εκδήλωση ορεινής κτηνοτροφίας. Είναι μια εκδήλωση, πλέον θεσμός. Παρά την ψιχάλα ο κόσμος μας τίμησε, γέμισε το χώρο της εκδήλωσης και ήρθε να γευτεί τη βραστή σούπα από γίδα. όλοι έλεγαν τα καλύτερα. Χόρεψαν με τη ψυχή τους, προμηθεύτηκαν από τους παραγωγούς τοπικά προϊόντα και χάρηκαν τη φύση του φθινοπώρου. Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά το δήμο Νέστου που ήταν συνδιοργανωτής και μας παραχώρησε τα κρέατα για τη γιορτή μας και τα σκίαστρα για τον κόσμο.
Ευχαριστούμε επίσης την Art Attack που κάθε χρόνο μας τιμάει και τα παιδιά ασχολούνται δημιουργικά στο χώρο παίρνοντας κάτι αναμνηστικό από την εκδήλωση. Ευχαριστούμε και τη διασωστική ομάδα του Νέστου που κάθε χρόνο είναι εδώ και στηρίζει την εκδήλωση. Επίσης ευχαριστούμε και την ΕΡΤ Καβάλας που κάθε χρόνο μας τιμάει, έρχεται στην εκδήλωση και την προωθεί στον κόσμο».
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000
Πρόσθεσε ότι «πρέπει να ήταν πάνω από 2000 κόσμος στη γιορτή. Εκτός της γίδας υπήρξαν σουβλάκια για τον κόσμο, παραδοσιακή μουσική και πολλά τοπικά προϊόντα για να προμηθευτεί ο κόσμος.
Είναι μία μεγάλη εκδήλωση, χρειάζεται πολλή προετοιμασία, το διοικητικό συμβούλιο και οι εθελοντές κοπιάζουν όλο αυτό το διάστημα για να οργανωθεί άρτια η γιορτή και να ευχαριστηθεί ο κόσμος. Η γιορτή αυτή ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια και είναι αφιερωμένη στον άνθρωπο κτηνοτρόφο. Τα χωριά μας εδώ ήταν ως επί το πλείστον χωριά με κτηνοτρόφους. Τώρα έχουν μειωθεί αλλά υπάρχουν ακόμη και παλεύουν σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για να ανταπεξέλθουν σε όλες τις ανάγκες και υποχρεώσεις. Κι εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να τους στηρίζουμε και να τους τιμάμε με αυτήν την εκδήλωση. Η γιορτή τόνωσε το ηθικό των κατοίκων που είναι πλέον πολύ λίγοι και καλό είναι να έρχεται ο κόσμος όχι μόνο για τις εκδηλώσεις αλλά και σαν εκδρομή τα Σαββατοκύριακα».