ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Με λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας η μεταφορά των μαθητών του ΕΠΑΛ Θάσου

Με λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας γίνεται η μεταφορά των μαθητών του ΕΠΑΛ Θάσου όπως το επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του κ. Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «αυτήν τη στιγμή τους μαθητές τους μεταφέρει το υπεραστικό ΚΤΕΛ με την πληρωμή από το δήμο Θάσου γιατί δεν μπήκαν μέσα στο ειδικό Μαθητικό Δελτίο. Είχε αργήσει, τότε, να λειτουργήσει, άνοιξε το ΕΠΑΛ στη μέση της σχολικής χρονιάς και έχει αναλάβει τη μεταφορά εξ ολοκλήρου για το συγκεκριμένο σχολείο ο δήμος Θάσου».

Για το γεγονός ότι είχε την υποχρέωση η Περιφέρεια να αναλάβει το θέμα είπε ότι «δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν μπήκε από νωρίς στον προγραμματισμό όλων των σχολείων. Εμείς με μία συμφωνία με το δήμο Θάσου κάνουμε αυτήν τη μεταφορά και πηγαίνει πάρα πολύ καλά, με την έννοια ότι πληρώνει μέχρι αυτήν τη στιγμή ο δήμος. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει ή αν θα υπάρχει ο ίδιος τρόπος για την επόμενη χρονιά, πάντως, για τη λειτουργία και όλα τα άλλα, όλο το κόστος το έχει αναλάβει ο δήμος».

ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΟ MINI BUS

Για το αν υπάρχουν λεωφορεία να αναλάβουν αποκλειστικά το ΕΠΑΛ είπε ότι «το κάνουμε ήδη. Απλώς πληρώνεται αυτό από το Δήμο Θάσου και όχι από την Περιφερειακή Ενότητα, δηλαδή τα παιδιά δεν έχουν ειδικό Μαθητικό Δελτίο που και εκεί έχουμε μία ανοχή γιατί γίνεται μόνο σε μία κίνηση η πληρωμή από το δήμο Θάσου. Προσπαθούμε να βολέψουμε τα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια την εξυπηρέτηση των μαθητών. Γιατί έχει γίνει το άνοιγμα του σχολείου στο μέσο της σχολικής χρονιάς. Τώρα με τον Διαγωνισμό που έγινε –και πιστεύω ότι βγήκε άγονος γιατί είναι ασύμφορος είτε για το υπεραστικό, είτε για τα ταξί- πιστεύουμε ότι υπάρχει τρόπος. Δεν ξέρω γιατί έβγαλαν τον διαγωνισμό μόνο σε ταξί και όχι σε λεωφορεία. Υπήρχε τρόπος να μπει για mini bus. Δεν έχει σημασία αν δεν υπάρχει. Μπορεί να κάνεις διαγωνισμό με όποιο μέσο να ‘ναι αλλά θα πας με mini bus. Αυτά τα ζήσαμε όταν είχαμε τις συμβάσεις των μαθητών. Τώρα έχει αλλαχθεί ο τρόπος γιατί γίνεται με ειδικό Μαθητικό Δελτίο. Πάντως, τότε που υπήρχαν οι συμβάσεις, αν υπήρχαν 15 παιδιά τα δρομολόγια πήγαιναν αυτόματα στα mini bus. Δεν πήγαινε στο μεγάλο λεωφορείο. Ή αν είχε 2 παιδιά πήγαινε αυτόματα σε ταξί, δεν μπορούσε να το πάρει το υπεραστικό ή το mini bus. Αν τηρούνταν σωστά η νομοθεσία ήταν πολύ καλή κίνηση, αλλά αυτή τη στιγμή αναγκαστήκαμε για πολλούς και διάφορους λόγους να το κάνουμε με ειδικό Μαθητικό Δελτίο».

Για το αν θα συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό σε περίπτωση που προβλέπεται Mini bus είπε ότι «ας φτάσουμε εκεί και βλέπουμε. Φυσικά. Είναι έργο το οποίο δεν πρέπει να χαθεί, είτε λέγεται υπεραστικό είτε όποιος θέλει να κάνει τη μεταφορά μαθητών. Μιλάμε πάντα για το συγκεκριμένο σχολείο. Μπορεί να προκύψει του χρόνου άλλο ζήτημα».

ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Για τα μαθητικά γενικά σε όλο το Νομό Καβάλας είναι ότι «οι πληρωμές είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Μπορώ να πω είναι στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών. Χωρίς να θέλω να στηρίξω κάποιον και μιλώντας για το συγκεκριμένο κομμάτι, η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν άφησε τη μεταφορά μαθητών και στήριξε το θέμα πάρα πολύ καλά. Το θέμα είναι ότι δούλεψε και η Περιφερειακή Ενότητα κι έτσι είμαστε σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Έχουμε σταματήσει να περιμένουμε ένα και δύο χρόνια για την πληρωμή των μαθητικών. Γι’ αυτό και το είχαμε κάνει ειδικό Μαθητικό Δελτίο για να μπορέσουμε να βάλουμε πιο νωρίς τα χρήματά μας. Φυσικά έχουμε χάσιμο από το ειδικό Μαθητικό Δελτίο αλλά… κάλλιο 5 και στο χέρι παρά 10 και καρτέρι, που λέει και η παροιμία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *