Κύριο άρθροΠολιτική

Με κάθε λαμπρότητα η κοπή πίτας της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα υπό τη παρουσία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη

Την βασιλόπιτά της έκοψε την Κυριακή  το μεσημέρι η Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ Καβάλας στο ξενοδοχείο Λούσυ. Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής  ο Γενικός Γραμματέας της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης . Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους , ο Σύμβουλος Επικοινωνίας  του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη,  ο κ.  Μακάριος Λαζαρίδης, ο βουλευτής Καβάλας Ν Δ κ.  Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης κ.  Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.  Μαρκόπουλος, η Δήμαρχος κ. Τσανάκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ κ. Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης και η ΔΗΜ.ΤΟ Παγγαίου,  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.  Δέμπας , ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  κ.  Λεμονίδης, οι  πρώην βουλευτές  του κόμματος, εκπρόσωποι τοπικών οργανώσεων και συλλόγων,  νεαροί φίλοι  του κόμματος από την ΟΝΝΕΔ και μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά τους χαιρετισμούς που έκανε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας κ.  Χαράλαμπος  Δράκος,  η κ.  Μαρίνα Φιλιππίδου και ο βουλευτής κ.  Νίκος Παναγιωτόπουλος, τον λόγο πήρε ο  Γενικός Γραμματέας της ΝΔ κ.  Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ.  Αυγενάκης μίλησε αρκετή ώρα στην πολιτική αυτή συνεύρεση, λέγοντας ότι  «στην ΝΔ είμαστε μια γροθιά με μια δύναμη που βγαίνει από μέσα μας. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας που κάνουμε είναι υποχρέωση μας. Οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες . Πρέπει να γνωρίζουμε ιστορία μας και κυρίως να γράψουμε την δική μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα με την αρχή της επανάστασης της λογικής , απέναντι στον Ρουβίκωνα, τον τομέα της υγείας, της οικονομίας, της δικαιοσύνης, της παιδείας, της ασφάλειας,  των κόκκινων δανείων, πράγματα που δεν είναι μέσα στην κανονικότητας της ζωής μας. Αυτά επι ΝΔ με πρωθυπουργό του Κυριάκου Μητσοτάκη θα τελειώσουν . Είμαστε υποχρεωμένοι μετά τα τρία χρόνια λαίλαπας της κυβέρνησης Σύριζα- ΑΝΕΛ η Ελλάδα να ξανασταθεί στο πόδια της και οι πολίτες να ξαναβρούν το χαμόγελό τους».

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΔ

Πρόσθεσε δε πως «Ως Γραμματέας της ΝΔ σας μεταφέρω το μήνυμα της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσουμε . Πρώτα απ όλα να μείνουμε ενωμένοι, με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, μας χρειάζονται όλοι οι πολίτες που πιστεύουν στις δυνάμεις μας και αυτοί που επιστρέφουν κοντά μας. Τους καλωσορίζουμε με την  προϋπόθεση να σεβαστούν τις αρχές , τις αξίες της  ΝΔ που χρόνια υπηρέτησε αυτά που υπηρετούμε και μείς σήμερα. Καλωσορίζουμε τα καινούργια στελέχη , τους πολίτες που αντιλαμβάνονται πως μια είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει την ανάταση στην χώρα μας . Είναι η ΝΔ  και είναι πολλοί αυτοί .Αν μπορεί να γίνει κάτι μόνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να υπάρχει ελπίδα. Πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας , σωστά , οργανωμένα και με επιχειρήματα, σε κάθε σημείο της χώρας, όπως κάνουμε και οι 75 βουλευτές και οι τομεάρχες . Η ΝΔ δεν είναι μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές της. Η ΝΔ είμαστε όλοι μας, είστε εσείς. Πάρτε και μεταφέρετε το μήνυμα της παντού.   Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε κυβέρνηση όλων των ελλήνων και δεν θα διχάσουμε για να βγούμε στην επιφάνεια. Αντίθετα θα ενώσουμε τους έλληνες και είναι υποχρέωσή μας. Δουλέψαμε και ψηφίσαμε στο συνέδριό  μας το πρόγραμμα μας που υποσχόμαστε ότι δεσμευόμαστε για όλα όσα αναφέρονται σ αυτό.  Κυρίαρχος στόχος μας είναι να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην κανονικότητα, να παράξει πλούτο, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να επιστρέψουν οι χιλιάδες νέοι που βρίσκονται στο εξωτερικό, να ανοίξουν δουλειές, ο πολίτης να νοιώθει ασφάλεια. Κυρίως να μην νοιώθει ο πολίτης ότι έχει συνέταιρο το κράτος».

ΔΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «Είμαστε δεμένοι σε μια γροθιά , έτοιμοι να παλέψουμε απέναντι σε οποιονδήποτε θέλει να καταστείλει την πορεία του έθνους μας  και ο αγώνας που καλούμαστε να κάνουμε είναι πατριωτικός. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από το να πετύχουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να ξαναβρούμε το χαμόγελο της αισιοδοξίας, για να σταθούν οι παραγωγικές δυνάμεις στα πόδια τους , να δούμε μια Ελλάδα στα διεθνή φόρουμ και τα διεθνή να μην είναι ο ζητιάνος, αλλά ως διεκδικητή. Μια Ελλάδα που να διαπραγματεύεται ζητήματα όπως αυτό των Σκοπίων, με περηφάνια, με στόχο και με ένα φρόνημα πατριωτικό».

ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ

Ο κ. Αυγενάκης ανέβασε τους τόνους στην συνέχεια τονίζοντας ότι «Βλέπουμε μπροστά μας να εξελίσσεται μια διαπραγμάτευση εν κρυπτώ από τον κ Τσίπρα που μας ανησυχεί. Δεν εμπιστευόμαστε Τσίπρα και Καμένο γιατί είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για τη πατρίδα μας . Είπε ο κ Μητσοτάκης, ότι για την Ελλάδα αποτελεί εθνικό πεδίο, μέτωπο συνεννόησης το πλαίσιο διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι το 2008 που αποτέλεσε και εθνική γραμμή , με μια κυβέρνηση που ενημέρωνε τους αρχηγούς των κομμάτων για κάθε εξέλιξη. Αποτέλεσμα να καλλιεργηθεί ένα πλαίσιο συνεννόησης.  Πράγμα που δεν γίνεται από τον κ Τσίπρα που δεν είναι πρωθυπουργός των Ελλήνων, αλλά των Συριζαίων και των ΑΝΕΛ. Σήμερα έχουμε έναν πρωθυπουργός που χειρίζεται το ζήτημα των Σκοπίων με προχειρότητα που μας ανησυχεί και δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι λιγότερο από την ικανοποίηση των τριών ζητημάτων που για μας είναι ζητήματα αιχμής. Την ονομασία, την χρήση του ονόματος και την εξάλειψη των  αλυτρωτικών διαθέσεων της γειτονικής χώρας. Ξεκαθαρίζουμε ότι η ΝΔ θέλει καλή γειτονία με κάθε διπλανή μας χώρα. Αυτό δεν σημαίνει όμως οπισθοχωρήσεις».

Νέος κανονισμός

Καταληκτικά ανέφερε ότι «Πρίν από μερικές μέρες ψηφίσαμε στην πολιτική επιτροπή τον νέο κανονισμό της λειτουργίας των Περιφερειακών Οργανώσεων . Αυτός ο κανονισμός δημιουργεί τον ρόλο των μελών που είναι ταμειακώς ενήμεροι. Οι νέες οργανώσεις ΔΗΜ. ΤΟ και ΝΟΔΕ ,  θα εκλέγονται πλέον από την βάση των μελών που είναι ταμειακών ενήμερα και ο εκλογικός κατάλογος θα είναι γνωστός σε όλους. Ο πρόεδρος και τα μέλη θα εκλέγονται  από τα μέλη με μια δόση εξωστρέφειας και μεταφοράς αρμοδιοτήτων  με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων και απολογισμού. Με σχέσεις με το κέντρο και χωρίς διαμεσολαβητές.  Μπορεί να έχουμε μικροπαρεξηγήσεις μεταξύ μας γιατί έχουμε ισχυρές προσωπικότητες ανάμεσα στα μέλη της ΝΔ. Όμως  όλα αυτά είναι πολύ μικρά μπροστά το χρέος που έχουμε. Σας ζητούμε να δείτε το δάσος και να ξεφύγουμε από το δέντρο. Σας ζητούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί για να κερδίσουμε τη μεγάλη εκλογική μάχη που σε λίγο έρχεται .Είναι  παράκληση του Προέδρου μας και σας την μεταφέρω, να δουλέψουμε για την πατρίδα μας και όχι μόνο για το κόμμα μας». .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *