ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Με κάθε επισημότητα η γιορτή του Αγίου Νικολάου από  φορείς και Λιμενεργάτες

Όπως κάθε χρόνο, στην αίθουσα δεξιώσεων του Σωματείου Λιμενεργατών Καβάλας έγινε το καθιερωμένο μνημόσυνο στους αποθανόντες ναυτικούς και η γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο την ημέρα αυτή  με προσκεκλημένα όλα τα μέλη του Σωματείου και τις πολιτικές ή στρατιωτικές αρχές της πόλης. Το παρόν στην γιορτή έδωσε και ο νέο Μητροπολίτης κ. κ. Στέφανος

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Λιμενεργατών Ν Καβάλας Νίκος Παρδαλιδης «Άγιος Νικόλαος» σε δηλώσεις του τόνισε πως  «Σήμερα κάνουμε την τυπική μας γιορτή για την ημέρα της γιορτής του Αγ. Νικολάου και το μνημόσυνο για τους αείμνηστους ναυτικούς μας. Τιμούμε τον Άγιο προστάτη μας και την μέρα αυτή θυμίζουμε τα προβλήματα που  έχει ο κλάδος μας. Το επάγγελμά μας δέχεται πολλές επιθέσεις από πολλούς αλλά αμυνόμαστε. Το όνειρό μας είναι να γίνει επιτέλους το μεγάλο εμπορικό λιμάνι για την ανάπτυξη της περιοχής μας . Έχει μεγάλες προοπτικές και όλοι θα πρέπει να προωθήσουν αυτό το τεράστιο έργο που λέγεται Φίλιππος Β. Τα λέμε πάντα κάθε χρόνο και θα τα ξαναλέμε μέχρι να γίνει το όραμα πραγματικότητα».

ΑΛΛΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δηλώσεις έκανε  για την ημέρα ο διοικητής  της Π.Υ κ Μπαλατσούκας . Όπως ανέφερε «Σήμερα είναι μια μέρα μεγάλη , μεγάλη γιορτή για την Ελλάδα και για τον ναυτικό μας. Σήμερα συγκεντρωθήκαμε όλοι οι φορείς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για να τον τιμήσουμε. Ευελπιστώ να μας δώσει δύναμη και κουράγιο να προχωρήσουμε στο δύσκολο έργο , στο οποίο είμαστε ταγμένοι».

Τέλος ο  Αρχιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος κ.  Περδικούδης Γεώργιος Διοικητής Β` Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος δήλωσε ότι «Σήμερα είναι γιορτή του Αγ. Νικολάου και γιορτάζουν οι ναυτικοί μας, το Λιμενικό Σώμα, το Πολεμικό Ναυτικό, όλοι οι θαλασσινοί. Χρόνια πολλά σ αυτούς και τις οικογένειές τους και ο Άγιος να τους έχει πάντα καλά και να τους προστατεύει».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *