«Με εργόσημο οι εργάτες γης, με αποζημιώσεις οι κτηνοτρόφοι» προαναγγέλλει  ο πρώην  βουλευτής  Γιάννης Πασχαλίδης

Για θέματα των αγροτών είχε επαφές στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρώην  βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης και μάλιστα για το καυτό θέμα του εργόσημου.  Στο πλαίσιο αυτό έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας αρχικά ότι  «Πρέπει να αναφέρουμε και να θυμίσουμε προς όλους όσοι χρειάζονται εργάτες γης ότι είναι απαιτητό το εργόσημο Δεν έχει αλλάξει τίποτε δηλαδή μέχρι σήμερα. Απλά έχουμε και αύξηση στην τιμή αλλά για τους εργάτες που χρησιμοποιούσαν πολλές φορές με αυτό τον τρόπο και στα συσκευαστήρια οι εισφορές θα είναι αυξημένες, σύμφωνα με τις εισφορές του πρώην ΙΚΑ.

Απλά οι εγκύκλιοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Βγαίνουν κάποιοι εγκύκλιοι, μετά πάλι τα αλλάζουν, μετά και πάλι κάτι γίνεται και όλα επειδή έχουν γίνει στο γόνατο φέρουν άγνοια. Όσο για τους κτηνοτρόφους  όσοι είχαν ενδιαφερθεί λόγω του χιονιά τότε και έκαναν τις αιτήσεις τους επειδή είχαν τα ζώα τους έγκλειστα θα πάρουν επιδότηση όσοι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε Δήμους που είχαν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

ΘΑΝΑΤΟΙ ΖΩΩΝ

Πρόσθεσε δε πως «Σχετικά με τους αυξημένους θανάτους κατά τη γέννα λόγω ακραίας διαφοράς θερμοκρασίας, ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου με τον οποίο και μίλησα τόνισε πως καταρχήν θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι που έχασαν πάνω από το 20% του κοπαδιού τους. Οι υπόλοιποι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι αποτελούν και τη πλειοψηφία, μόνο δια μέσου της «πλαγίας οδού» θα μπορούν να αποκατασταθούν. Θα πρέπει, λοιπόν, να υποβάλλουν αίτημα «ανωτέρας βίας» στα τοπικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, εφόσον αυτό εγκριθεί από κτηνίατρο του Δημοσίου. Κατόπιν τούτου, θα δρομολογηθεί ο συνυπολογισμός και των θανόντων ζώων στις επιδοτήσεις που θα λάβουν οι κτηνοτρόφοι. Αυτά είναι τα νέα, ενώ είχαν συναντήσεις και στο υπουργείο Εργασίας και στο υπουργείο Ανάπτυξης για αυτό και πληροφορώ άπαντες αφού όλοι έχουν προβλήματα και πρέπει τουλάχιστον να ενημερωθούν άπαντες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση