Κύριο άρθροΥγεία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί στο Δήμο Νέστου από τους Γιατρούς του Κόσμου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί παιδιών στο Χρυσοχώρι Νέστου από τους Γιατρούς του Κόσμου, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος τους  Άννα Γιοβανιού.

Συγκεκριμένα το κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου στην κοινότητα του δημοτικού διαμερίσματος Χρυσοχωρίου εμβολίασε 43 παιδιά με 43 εμβόλια.

Τα εμβόλια ήταν δωρεά των Γιατρών του Κόσμου, του ομίλου Innerwheel και του Ροταριανού ομίλου Νεάπολης.

Η κ. Γιοβανίου δήλωσε ότι «βρεθήκαμε στο Δήμο Νέστου την Τετάρτη, στο δημοτικό διαμέρισμα Χρυσοχωρίου. Είχε φροντίσει ο Δήμος να φέρει παιδιά με το λεωφορείο κι από τη Χρυσούπολη και από το προάστιο Χρυσούπολης και από τη Νέα Καρυά, προκειμένου να εμβολιαστούν. Εμβολιάστηκαν 43 παιδιά με όλη την  γκάμα των εμβολίων και συνεχίζουμε μάλλον την επόμενη εβδομάδα στις Πηγές. Και φυσικά θα γίνουν τα επαναληπτικά εμβόλια στο Χρυσοχώρι περίπου σε 1-2 μήνες. Έχουμε αναλάβει εδώ και χρόνια το Δήμο Νέστου και συγκεκριμένα τις ομάδες των Ρομά και των ανασφάλιστων παιδιών. Είμαστε κοντά τους σε τακτά χρονικά διαστήματα, διασφαλίζοντας την υγεία τους και συγχρόνως προετοιμάζουμε το διάστημα αυτό και την Εβδομάδα Υγείας με την Περιφέρεια».

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των παιδιών, π.χ. για το αν φοβούνται, είπε ότι «τα παιδιά είναι πρόθυμα. Οι γονείς είναι αδιάφοροι. Την Τετάρτη περιμέναμε γύρω στα 90 με 100 παιδιά και ήρθαν κάτι περισσότερα από 40. Ο ένας είχε ξεχάσει το βιβλιάριο, ο άλλος το είχε χάσει, ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Είναι δύσκολοι πληθυσμοί. Το συζητήσαμε ξανά και με άλλους φορείς, οι Ρομά είναι δύσκολοι πληθυσμοί. Τους έχουμε πει να πάνε στα νοσοκομεία να κάνουν τα εμβόλιά τους και δεν πηγαίνουν. Πηγαίνουμε στην πόρτα τους και δεν έρχονται. Κι αν ξεσπάσει κάποια επιδημία σε συγκεκριμένους πληθυσμούς, λογικό είναι να υποφέρουν και τα υπόλοιπα παιδιά που είναι μαζί τους στο σχολείο».

Για το αν αυτό οφείλεται σε έλλειψη ενημέρωσης, είπε ότι «δεν είναι θέμα ελλιπούς ενημέρωσης. Υπάρχει αδιαφορία. Οι υπάλληλοι του Δήμου πήγαν στον οικισμό, ειδοποίησαν κι έβαλαν λεωφορείο για να τους μεταφέρει, αλλά και πάλι δεν νοιάστηκαν. Τι άλλο να έκανε ο Δήμος»;

ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Για τα είδη των εμβολίων που πραγματοποιήθηκαν είπε ότι «τα εμβόλια που έγιναν στα παιδιά καλύπτουν όλη την γκάμα των παιδικών ασθενειών, δηλαδή πολιομυελίτιδα, τέτανο, διφθερίτιδα, ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα, ηπατίτιδα Α και Β, μηνιγγίτιδα. Τα εμβόλια είναι προσφορά του Ροταριανού Ομίλου Νεάπολης, των Γιατρών του Κόσμου, του ομίλου Innerwheel. Υπήρχε πληθώρα εμβολίων, αλλά δεν υπήρχε προσέλευση. Ήταν η πρώτη φορά που ήταν τόσο λίγα τα παιδιά. Συνήθως, στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα, εμβολιάζουμε συνήθως 100 παιδιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *