Κύριο άρθροΥγεία

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Υγείας και στην Καρβάλη στο Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την  «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας» που διοργανώνει η Περιφέρεια ΑΜΘ από τις 16 έως τις 22 Απριλίου, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και περιλαμβάνει περισσότερες από 150 δράσεις και ομιλίες, στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, σε συνεργασία με 118 φορείς. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας θα πραγματοποιηθούν συνολικά 28 δράσεις  ενώ η Κινητή  Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου συνεχίζει τις δράσεις της  στον Νομό Καβάλας στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, σε θέματα που σχετίζονται με τη σωματική και ψυχική υγεία όπως η διατροφή, η άσκηση, οι εξαρτήσεις, η αιμοδοσία, η πρόληψη, η αναπηρία κ.ά.

Σε δηλώσεις του ο  Νομίατρος κ.  Χ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο αλλά χάρη στους εθελοντές τα κατάφεραν περίφημα μέχρι στιγμής.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το έργο των Γιατρών του Κόσμου είναι δύσκολο και παράγεται κάτω από αντίξοες συνθήκες.  ΄Στο πλαίσιο της Εβδομάδος Υγείας οι Γιατροί του Κόσμου επισκέφθηκαν χθες  το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο στην Νέα Καρβάλη  όπου έκαναν προληπτικές εξετάσεις στους μαθητές.

Σε δηλώσεις της εκπροσώπου των Γιατρών Κόσμου κ. Άννας Γιοβανιού, τονίστηκε η εξαιρετική συνεργασία που έχουν με την Διεύθυνση Υγείας αλλά και τους φορείς του Ν. Καβάλας.

Στο Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Καρβάλης γίνεται εξαιρετική δουλειά με τους γονείς και τα παιδιά να εκφράζουν την ικανοποίηση τους,

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Απόστολου Φουρνατζής σημειώνει ότι κάνουν ότι μπορούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα  για τους μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου παρά το γεγονός ότι έχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.

Οι μαθητές με ενθουσιασμό δέχτηκαν αυτές τις εξετάσεις που σε πολλές περιπτώσεις τις αντιμετώπισαν  ως ένα παιχνίδι!!

Το βέβαιο είναι ότι αυτή η πρωτοβουλία είχε την αξία της από όλες τις απόψεις.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *