Με επιτυχία οι εκδηλώσεις στην Νυρεμβέργη του Συλλόγου ΦΙΛΟΣ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Νυρεμβέργη το περασμένο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου 2018, όπου παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καβάλας, για να τιμηθούν τα 20χρονα του Συλλόγου ΦΙΛΟΣ, ο οποίος ουσιαστικά προώθησε και συνεχίζει να υποστηρίζει με κάθε τρόπο, την αδελφοποίηση των δυο αυτών πόλεων.

Η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, παραβρέθηκε στη σχετική εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Νυρεμβέργη, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Ηλία Καλανταρίδη και το στέλεχος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Νίκο Ρακιτζή που εκπροσώπησε την Δημοτική Επιχείρηση.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΦΙΛΟΣ Σωτήρης Ξώγνος, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Νυρεμβέργης Dr Uli Maly, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο, Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι εθνικών Συλλόγων της περιοχής και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Μιλώντας στην εκδήλωση η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την πρόσκληση καθώς και τον Δήμο Νυρεμβέργης για τη ζωντανή σχέση των δύο Δήμων, εγκωμίασε την αδελφοποίηση των δύο πόλεων του 1998, την χαρακτήρισε ως μια «σοφή πράξη» και δήλωσε εντυπωσιασμένη, για τη Νυρεμβέργη, που από μια καθημαγμένη από τον πόλεμο πόλη, έγινε μια θαυμάσια, οργανωμένη διοικητικά, πολεοδομικά, αρχιτεκτονικά και ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Το γεγονός ότι από τις αδελφοποιημένες πόλεις με την Καβάλα, η Νυρεμβέργη είναι η πόλη με την οποία έχει τις πιο στενές και ουσιαστικές σχέσεις, και ότι η αδελφοποίηση αυτή δεν είναι μόνο στα χαρτιά, δεν είναι καθόλου τυχαίο, είπε η Δήμαρχος.

Αφού επαίνεσε τις προσπάθειες που κάνει συνεχώς ο Πρόεδρος του ΦΙΛΟΣ, Σωτήρης Ξώγνος, δήλωσε η Δήμητρα Τσανάκα,  πως ο Δήμος Καβάλας και η ίδια προσωπικά, θα στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση δεσμών φιλίας, και συνεργασίας των ευρωπαϊκών λαών.

Μετά τους χαιρετισμούς και των άλλων επισήμων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, παρουσίασε την πολυσχιδή δράση του, στα 20 χρόνια από την λειτουργία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.