ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου

Με πολύ καλούς και εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου για τη δημιουργία 72 διαμερισμάτων για οικογένειες προσφύγων και 4 άλλων για τα ασυνόδευτα παιδιά. Η πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου κ. Άννα Γιοβανιού σε δηλώσεις της επιβεβαίωσε το όλο γεγονός.

Στις δηλώσεις της η κ. Γιοβανιού σημείωσε πως «πριν λίγες μέρες επισκεφθήκαμε το Στρατόπεδο, οι εργασίες γίνονται με πολύ εντατικούς ρυθμούς, κάποια διαμερίσματα σχεδόν είναι τελειωμένα, μένει να μπουν κάποιες πόρτες και παράθυρα, κι ο εσωτερικός χώρος του κτηρίου στο οποίο βρισκόταν οι σκηνές κι εκείνος προχωράει πάρα πολύ γρήγορα. Από ότι μας ενημέρωσε ο εργολάβος είναι 72 διαμερίσματα και τέσσερα διαμερίσματα για τα ασυνόδευτα όπως είχαμε πει. Και από ότι μας ενημέρωσαν τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου θα πρέπει να το παραδώσει για να εξοπλιστεί από κει και μετά ο χώρος με κρεβάτια και με ότι άλλο χρειάζεται για να έρθουν τα άτομα που θα στείλει το υπουργείο».

ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ

Πρόσθεσε δε πως «εμείς συνεχίζουμε να επισκεπτόμαστε τους πρόσφυγες που έχουν φύγει από την Καβάλα και βρίσκονται στα Πορόϊα, έχουν φύγει αρκετά άτομα και τις επόμενες βδομάδες φεύγουν και αρκετοί ακόμα, είναι 47 αυτή τη στιγμή θα μείνουν γύρω στους 27 μετά τις 20 Φεβρουαρίου. Αλλά επισκεπτόμαστε και το χιονοδρομικό κέντρο πάνω στο Λαϊλιά στην Αετόπετρα σε ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες από τη Δράμα. Εκεί είναι 85 άτομα αυτή τη στιγμή, αλλά και για αυτούς προβλέπεται από βδομάδα να έχουμε αρκετές αναχωρήσεις για χώρες της Ευρώπης. Οπότε ο πληθυσμός των προσφύγων μειώνεται, γίνονται δεκτοί στην Ευρώπη, οπότε ο καθένας πηγαίνει στον προορισμό του, στις χώρες τις οποίες επέλεξε. Από ότι μας είχε ενημερώσει ο απεσταλμένος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής  κ. Μουζάλα στην αρχή, θα είναι από Συρία και Ιράκ οι πρόσφυγες που θα έρθουν στην Καβάλα, για να μπορούν να φύγουν στην Ευρώπη. Αν τα δεδομένα έχουν αλλάξει δεν μπορώ να το ξέρω ακόμα. Αλλά και παράκληση της δημάρχου και όλων των φορέων επειδή είναι το μόνο καμπ που βρίσκεται μέσα στον ιστό της πόλης, ήταν να είναι οικογένειες Σύρων και Ιρακινών οι οποίοι μπορούν να φύγουν με τις διαδικασίες στην Ευρώπη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *