Κύριο άρθροΠολιτική

«Με ειδική θεσμοθέτηση η παρουσία πλοίου επιφυλακής από και προς το νησί της Θάσου» εξηγεί ο δήμαρχος Θάσου  Κώστας Χατζηεμμανουήλ

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) συμμετείχε ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ όπου κατάφερε να επιβληθεί φέρρυ επιφυλακής που δίνει λύσεις σε ένα χρόνιο πρόβλημα του νησιού.

«Παρέστη στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊών Συγκοινωνιών όπου και έγινε θέμα για τα δρομολόγια από και προς το νησί της Θάσου. Εκεί ζήτησα από τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Θεοτοκά, να κάνω παρέμβαση μια και το 13ο θέμα αφορούσε τη γραμμή των πλοίων Κεραμωτής Θάσου. Θέλησαν λοιπόν να κάνω την παρέμβασή μου και θα θέσω το ζήτημα των διακομιδών καθότι αρνούνταν οι εταιρείες να εκτελέσουν την επιθυμία μας και όλες τις ημέρες να βάζουν πλοίο επιφυλακής και να καλύπτουν το Κέντρο Υγείας του νησιού.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που    χρειασθεί θα πρέπει να υπάρχει τρόπος μεταφοράς του ασθενούς από το νησί προς το νοσοκομείο Καβάλας. Αυτό που ειπώθηκε με έμφαση είναι ότι μετά τις 6.30 το απόγευμα η Θάσος, το νησί και οι κάτοικοι είναι στο έλεος του Θεού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ..

Πρόσθεσε δε πως «Πρέπει οι εταιρείες να ορίσουν συγκεκριμένες ώρες και ημέρες και να μην μένει κάτι ούτε στην τύχη, ούτε στην καλή θέληση κάποιων, και στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Και βλέπω το αποτέλεσμα σήμερα και το λέω όπως ακριβώς έχει διατυπωθεί. Και όντως θετικά πέρασε η εισήγησή μου, όπως και αυτή την μεταφέρω σήμερα. Το ΣΑΣ λοιπόν εξέφρασε την επιθυμία για ύπαρξη πλοίου επιφυλακής στη γραμμή Καβάλας – Λιμένα – Πρίνου – Θάσου – Κεραμωτής, από τις εταιρείες, οι οποίες θα βάζουν ένα πλοίο ανάλογα με τον αριθμό των δρομολογίων για το διάστημα μέχρι τη θεσμική διευθέτηση του όλου ζητήματος. Δηλαδή θα πρέπει το υπουργείο να βρει τρόπο ώστε να εξασφαλισθεί το θεσμικό πλαίσιο και υπάρχει τρόπος το υπουργείο Ναυτιλίας να βρει τρόπο και να τους επιβάλλει ουσιαστικά την δήλωση ανάληψης του έργου και μάλιστα με συγκεκριμένες ημερομηνίες να γνωρίζει ο καθένας την υποχρέωσή του και να μην μπορεί να ξεφύγει κανείς και να λέει ότι εγώ έκαναν τη βάρδια μου και δεν με νοιάζει τι θα γίνει τις ημέρες που δεν υπάρχει καν πλοίο.

Μέχρι αυτό να λειτουργήσει θεσμικά και αυτό θα σημαίνει ότι όποιος στο μέλλον θα λειτουργεί τη γραμμή αυτή να παίρνει και την υποχρέωση εκτέλεσης των δρομολογίων αυτών. Δηλαδή να υπάρχει τρόπος εξασφαλισμένος και το νησί να μην μένει ανοχύρωτο και όταν υπάρχει περιστατικό να μην βρίσκεται τρόπος και να μένει αναγκαία η μίσθωση ψαροκάικου για να μεταφερθεί κανείς απέναντι. Και αυτό γιατί πρέπει να βρεθεί λύση οριστική και αυτή πρέπει να είναι η οριστική και τελεσίδικη απόφαση».

ΕΠΑΦΕΣ

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι άλλες επαφές ήταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και αφορούσαν «το βιολογικό του Πρίνου που είναι για ένταξη, την έγκριση ενός προγράμματος διαρροών και ανίχνευσης στο δίκτυο ύδρευσης που είναι για να ανοίξει όπως και το πρόγραμμα διαχείρισης της λυματολάσπης στο βιολογικό. Γενικά είμαστε σε μια διαδικασία ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ και ετοιμότητας εν όψει του νέου ΕΣΠΑ, όπως και στην υποβολή των μελετών μας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Όπως επίσης είμαστε και σε συνάντηση σε επαφή με αποτέλεσμα μάλιστα σημαντικό με την υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου σχετικά με την συνέχιση και δη την άμεση συνέχιση των εργασιών αναστήλωσης και αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Θάσου. Ενημερώθηκε η κ. υπουργός και ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος.

Μέσα από το διάλογο λοιπόν αποφασίσθηκε άμεσα να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε να συνεχισθεί με το νέο ΕΣΠΑ και να ολοκληρωθεί το έργο αυτό της αναστήλωσης, μια σημαντική εξέλιξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *