ΕργασίαΚύριο άρθρο

Με διακεκριμένο εργατολόγο θα συνεργάζεται πλέον ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καβάλας για θέματα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καβάλας προέβη σε συμφωνία συνεργασίας με τον εργατολόγο κ. Τεμπονέρα. Ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου κ. Μανώλης Κοντοστέλιος σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι θα προσφεύγουν στον κ. Τεμπονέρα για συνταξιοδοτικά θέματα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε έρθει σε συμφωνία, τας μέλη του Συλλόγου μας να απολαμβάνουν μιας ειδικής έκπτωσης εφόσον απευθύνονται στο γραφείο του κ. Τεμπονέρα για θέματα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά, δια μέσου του Συλλόγου μας. Ο κ. Τεμπονέρας είναι από τους πολύ καλούς εργατολόγους στη χώρα μας, ειδικός σε θέματα εργασιακά. Είχαμε μία εκδήλωση την Παρασκευή που μας πέρασε στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη, όπου οι συνάδελφοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και μείναμε όλοι έκπληκτοι από το εύρος των γνώσεων για τα συγκεκριμένα αυτά θέματα.

Η ασφαλιστική νομοθεσία είναι τόσο Δαιδαλώδης και τόσο χαοτική –πήραμε μια πρόγευση με αυτά που μας είπε ο κ. Τεμπονέρας- που πραγματικά για να διαπιστώσει κάποιος πότε βγαίνει στη σύνταξη με ακρίβεια και σαφήνεια, όντως πρέπει να συμβουλευτεί δικηγόρο. Αυτές είναι αποφάσεις ζωής και για να μην εμπλακεί κάποιος σε έναν Κυκεώνα και παραιτηθεί νομίζοντας ότι θα βγει στη σύνταξη, κάνει τα χαρτιά, φεύγει και μετά τον ενημερώνουν ότι έγινε λάθος και πρέπει να γυρίσει ξανά στην υπηρεσία. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Υπάρχει μια επώδυνη και ψυχοφθόρα διαδικασία για να επανέλθει κάποιος στη δουλειά λόγω λάθους σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό του χρόνου συνταξιοδότησης».

ΛΑΘΗ

Ανέφερε επίσης ότι «δυστυχώς αυτήν τη στιγμή, από τη μία έχουμε επιτάχυνση στην έκδοση των συντάξεων αλλά από την άλλη ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 30%-50% είναι λάθος. Έχουν υπολογιστεί λάθος οι συντάξεις διότι μέσα στο χορό της έκδοσης αποφάσεων συνταξιοδότησης έχουν εμπλακεί λογιστικά γραφεία, δικηγορικά γραφεία και πάει λέγοντας, με αποτέλεσμα σωρεία λαθών. Τα οποία λάθη, για να διορθωθούν είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα για τον συνταξιούχο. Πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Και δεν μιλάμε για λάθη της τάξης των 30-40 ευρώ αλλά για λάθη των 100-200 ευρώ και πάει λέγοντας.

Καλό είναι οι συνάδελφοι να μην αφήνουν τελευταία στιγμή τα θέματα που σχετίζονται με τη σύνταξή τους. Όπως είπε και ο κ. Τεμπονέρας, η σχετική προεργασία πρέπει να γίνεται δύο χρόνια πιο πριν από το χρόνο που υπολογίζουμε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα βγούμε στη σύνταξη. Διότι όταν τρέχουμε την τελευταία στιγμή πάντα μπορεί να γίνουν λάθη».