Δελτία τύπουΚύριο άρθρο

Με γεμάτες βαλίτσες επέστρεψε η Αντιδήμαρχος Καβάλας Κ. Πρασσά από την Αθήνα για το θέμα των Φιλίππων

Με γεμάτες τις βαλίτσες επέστρεψε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Πολιτιστικών Δράσεων κ. Κυριακή Χιώτη Πρασσά από την Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, η Τελετή Απονομής των Best City Awards.

Ο Δήμος Καβάλας είχε θέσει υποψηφιότητα στην ενότητα  Liveable City, κατηγορία Πολιτισμός, παρουσιάζοντας την Ένταξη του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς των Φιλίππων. Η υποψηφιότητα  κέρδισε το Χρυσό (Gold) βραβείο στην κατηγορία, γεγονός που ο δεν ήταν έκπληξη, αφού η νίκη αυτή είχε ανακοινωθεί στο Δήμο Καβάλας, αλλά οι διοργανωτές δεν επέτρεπαν την δημόσια ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πριν την τελετή έναρξης. Έκπληξη όμως υπήρξε το Best in Show βραβείο που κέρδισε ο Δήμος Καβάλας, που σημαίνει υποψηφιότητα που πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ όλων των άλλων σε όλες τις ενότητες και τις κατηγορίες.

Η ΕΝΤΑΞΗ

H ένταξη του Αρχαιολογικού Χώρου των Φιλίππων στον εν λόγω κατάλογο συνιστά τεράστια Εθνική επιτυχία μιας και έχουν περάσει 9 χρόνια από την τελευταία ένταξη ελληνικού Μνημείου στον Κατάλογο και αποτελεί αδιαμφισβήτητη εξέχουσα οικουμενική διάκριση και αναγνώριση της πόλης των Φιλίππων.

Η Αντιδήμαρχος κ. Πρασσά παρέδωσε στη Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα τα δύο βραβεία, σήμερα το πρωί, 26 Οκτωβρίου, ανήμερα της ονομαστικής της εορτής. Η Δήμαρχος δήλωσε ότι ήταν το καλύτερο δώρο γιορτή της και ευχήθηκε πάντα επιτυχίες για το Δήμο της Καβάλας.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, Σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές και τις εφαρμοσμένες σύγχρονες τεχνολογίες των ευφυών,  αειφόρων και οικονομικά βιώσιμων πόλεων της χώρας μας. Έλαβαν διάκριση (Gold, Silver ή Bronze βραβείο) 62 από τους Δήμους που συμμετείχαν, δύο περιφερειακά διαμερίσματα και οκτώ επιχειρήσεις που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις. Τα βραβεία παρουσίασαν η ηθοποιός Ισαβέλλα Κογεβίνα και η Aννίτα Xριστοφίδου, Marketing Consultant.

ΠΑΤΟΥΛΗΣ

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κ. Γιώργος Πατούλης (Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου) στην εναρκτήρια ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε «Η ανταπόκριση των Δήμων, μάς χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί κατ’ αρχήν σημαίνει ότι ο νέος θεσμός των Best City Awards καλύπτει μια σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των OTA στη διαχείριση ενός  Βιώσιμου & Πράσινου Αστικού περιβάλλοντος, πεδίο το οποίο μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να καλυφθεί. Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που πρωταγωνιστούν σήμερα εδώ, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες, φορείς και Δήμοι από όλη την Ελλάδα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold βραβείο απέσπασαν για τα έργα τους οι Δήμοι: Ορεστιάδας, Θηβαίων, Έδεσσας, Καρπενησίου, Κηφισιάς, Ηρακλείου, Γλυφάδας, Πατρέων, Καβάλας, Πλατανιάς, Μοσχάτου-Ταύρου, Φαρσάλων, Αμαρουσίου, Λειψών, Παπάγου-Χολαργού, Αθηναίων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Διεύθυνση Τουρισμού. Από πλευράς εταιρειών Gold βραβείο απέσπασαν οι : ΔΑΕΜ, Top Vision, Novoville, SYCHEM, OTS, Intracom Telecom και NORATEX.

Τα βραβεία τελούν υπό την Τιμητική Υποστήριξη του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, του Ελληνικού Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου, του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών, του Ελληνικού Υδατικού Συνδέσμου, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος του ΕΜηΠΕΕ και του ΚΑΠΕ. Χορηγοί των Best City Awards είναι οι εταιρείες ΕΠΑΔΥΜ, INTRACOM-TELECOM και YAMAHA Μοτοδυναμική και Υποστηρικτής η INTELLISOFT

Δείτε τους νικητές των βραβείων και όλες τις πληροφορίες, στο site των βραβείων www.bestcityawards.gr και περισσότερες φωτογραφίες στο Facebook Δήμος Καβάλας- Municipality of Kavala https://www.facebook.com/Kavala.gov.gr/?fref=ts

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *