ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Με γεμάτες βαλίτσες επέστρεψαν οι αποστολές του Δήμου Καβάλας και της «Δημωφέλεια» από τις τουριστικές Εκθέσεις Βελιγραδίου και Βουκουρεστίου

Ικανοποιημένες επέστρεψαν οι αποστολές του Δήμου Καβάλας και της «Δημωφέλεια» από τις τουριστικές Εκθέσεις Βελιγραδίου και Βουκουρεστίου όπου συμμετείχαν προβάλλοντας την Καβάλα. Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου σημείωσε ότι η προβολή της Καβάλας σε αυτές τις εκθέσεις ήταν εξαιρετικά επιτυχής.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η παρουσία της Καβάλας στις τουριστικές Εκθέσεις Βελιγραδίου και Βουκουρεστίου, όπου η «Δημωφέλεια» συμμετείχε με αυτόνομο περίπτερο και στις δύο. Δύο περίπτερα πραγματικά εξαιρετικά που ξεχώριζαν και αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός μας να ξεχωρίσουμε, καθώς σε αυτές τις εκθέσεις υπάρχει παρουσία πολλών αποστολών της περιοχής μας. Οι αποστολές της επιχείρησης είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τον τουριστικό προορισμό Καβάλα τόσο σε τουριστικούς πράκτορες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης είτε μέσω των B2B συναντήσεων, όσο άλλωστε και στο ευρύ κοινό που παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατέκλυσε τους εκθεσιακούς χώρους αναζητώντας προτάσεις για τις διακοπές».

ΠΡΟΒΟΛΗ

Τόνισε δε πως «κατά τη διάρκεια των δύο εκθέσεων παρουσιάστηκε πέρα βέβαια από την προβολή της περιοχής μας για το γνωστό ήλιος και θάλασσα, για τον πολιτιστικό τουρισμό προβάλλοντας τους Φιλίππους, το θρησκευτικό τουρισμό, δώσαμε βαρύτητα και στο γαστρονομικό τουρισμό καθώς ήδη υλοποιούμε σεμινάρια σε συνεργασία με τους εστιάτορες. Θέλαμε λοιπόν να δώσουμε βαρύτητα και σε αυτό το κομμάτι καθώς πολύ καλά ξέρουμε ότι ο τουρίστας πέρα από ομορφιές θέλει και να φάει καλά, να γευτεί καλά και ζητάει και τοπική κουζίνα. Πολλοί τουριστικοί πράκτορες που είχαν κατ΄ ιδίαν συζήτηση μαζί μου με ρωτούσαν για τις τοπικές συνταγές και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Επιπλέον υπήρξε ιδιαίτερη προβολή και για τις εκδηλώσεις που έχουμε στην περιοχή μας, για το Cosmopolis για το Air Sea Show, για το οποίο πέρα από το ότι το είχαμε σε ειδικό φυλλάδιο που το δίναμε στους επισκέπτες, το είχαμε και σε ειδική προβολή στην ειδική παρουσίαση που έγινε στις 23 Φεβρουαρίου στην έκθεση της Ρουμανίας από μένα προσωπικά καθώς υπήρχε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ της Ρουμανίας ειδική παρουσίαση της Καβάλας σε ειδική εκδήλωση με κοινό που αποτελούνται από τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που αυτό ήταν μια στοχευμένη ενέργεια προκειμένου να προβληθεί η Καβάλα σε επαγγελματίες του τουρισμού. Στους παρευρισκόμενους δώσαμε πέρα από την προβολή σε ειδικό βίντεο της Καβάλας, από ειδική παρουσίαση γενικά για όλο τον προορισμό Καβάλα, μεταφέραμε και διάφορες πληροφορίες σχετικά με την πρόσφατη έρευνα ικανοποίησης επισκεπτών που αφορούν τους Ρουμάνους τουρίστες. Ειδικά στη Ρουμανία είχα την ευκαιρία να μιλήσω πέρα από το διευθυντή του ΕΟΤ της Ρουμανίας και με τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπο Καρίμανη με τον οποίο συζήτησα πέρα από θέματα που αφορούν την προβολή της Καβάλας στη Ρουμανία, να συζητήσω και διάφορα ειδικότερα θέματα για τη σημασία που έχουν οι κάθετοι οδικοί άξονες των Βαλκανίων στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς κι ένα θέμα που αντιμετωπίζει ο μεθοριακός σταθμός Νυμφαίου καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα από αυτόν διέλευσης τουριστικών λεωφορείων άνω των 9 θέσεων. Η απόσταση Καβάλας Ρουμανίας χιλιομετρικά είναι κατά κάτι λιγότερο από την απόσταση να ταξιδέψει κάποιος από την Καβάλα στην Αθήνα, για να καταλάβει τελικά κανείς πόσο κοντά τελικά είναι η Καβάλα με τη Ρουμανία. Είναι μια απόσταση που την κάναμε σε εφτά ώρες και μάλιστα όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι με ένα γέμισμα στο ρεζερβουάρ η βενζίνη μας έφθασε και μας περίσσεψε για να μπορούμε να κυκλοφορούμε και μέσα στην πρωτεύουσα. Άρα αυτό σημαίνει ότι μια τετραμελής οικογένεια το να ξεκινήσει από τη Ρουμανία να έρθει στην περιοχή μας είναι άρα πολύ εύκολο, καταρχήν όσον αφορά και το οικονομικό κομμάτι, αλλά είναι και μια εύκολη διαδρομή που μπορεί να τη διανύσει μέσα σε λίγες ώρες».

ΑΥΞΗΣΗ ΚΛΙΝΩΝ

«Μια ιδιαίτερη συζήτηση που έγινε με τον πρόεδρο του ΕΟΤ αφορούσε την ανάγκη αύξησης τουριστικών κλινών στην περιοχή μας με ειδικότερο θέμα τον τρόπο αξιοποίησης των καπναποθηκών και των εγκαταλελειμμένων κτηρίων της πόλης αλλά και των παραδοσιακών κτηρίων της Παναγίας. Πραγματικά έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο κομμάτι αυτό ο πρόεδρος του ΕΟΤ καθώς και ο ίδιος είναι αρχιτέκτονας στο επάγγελμα και μπορούσε να καταλάβει την ανάγκη αξιοποίησης αυτών των κτηρίων και μου ζητήθηκε να του αποστείλω περισσότερα στοιχεία έτσι ώστε ο οργανισμός να συμβάλει από την πλευρά του με τον καλύτερο τρόπο προκειμένου να προωθηθούν οι προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος Καβάλας για την αξιοποίηση αυτών των κτηρίων. Σίγουρο είναι ότι οι Ρουμάνοι τουρίστες επιλέγουν την Καβάλα και θα την επιλέξουν και τις επόμενες χρονιές. Ήδη τα μηνύματα από τα ξενοδοχεία της Καβάλας είναι αισιόδοξα καθώς φαίνεται ότι πάρα πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό των προκρατήσεων από τους Ρουμάνους τουρίστες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *