ΕργασίαΚύριο άρθρο

Με ατομικές συμβάσεις εργασίας το προσωπικό καθαριότητας στο Νοσοκομείο Καβάλας

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Λύθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε το Νοσοκομείο Καβάλας με τον τομέα καθαριότητας αφού οι καθαρίστριες εργαζόντουσαν μέχρι προχθές χωρίς συμβάσεις, όπως δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καρασαββόγλου, καθώς υπέγραψαν συμβάσεις εργασίας και από χθες εργάζονται κανονικά και νόμιμα στο Νοσοκομείο. Προχθές χρειάστηκε ο κ. Καρασαββόγλου να πάρει την άδεια από το Διοικητικό Εφετείο της Θράκης για να προχωρήσει το Νοσοκομείο στη σύναψη συμβάσεων με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Καρασαββόγλου σημείωσε πως «ο εργολάβος είχε προσφύγει εναντίον της πρόθεσής μας να προχωρήσουμε στο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Ουσιαστικά δεν ήθελε λοιπόν και με κάθε τρόπο προσπάθησε να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη. Η πρόεδρος του Εφετείου αρχικά είχε εκδώσει μια προσωρινή διαταγή με την οποία δικαίωνε τον εργολάβο, προχθές όμως μετά από μια ώρα συζήτηση ήρε την απόφασή της αυτή και ουσιαστικά μας επέτρεψε να προχωρήσουμε σε ατομικές συμβάσεις εργασίας. Από προχθές το απόγευμα λοιπόν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι δουλεύουν εδώ έχοντας μια εργασιακή σχέση πλέον μαζί μας στο νοσοκομείο».

ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ

Πρόσθεσε δε  πως «Έχουν πλέον διπλάσιες απολαβές συγκριτικά με την πρότερη κατάσταση, έχουν τα ρεπό τους, τις άδειές τους, την ασφάλισή τους και κυρίως θα απασχολούνται σε ένα περιβάλλον δημοκρατικό πια, χωρίς εκβιασμούς, χωρίς πιέσεις, χωρίς τίποτα από όλα αυτά, όμορφα και ωραία. Είναι θέμα πρωτίστως πολιτικό, θέλεις εργολάβους στο νοσοκομείο ή δεν θέλεις; Εμείς δεν θέλουμε λοιπόν. Και θέλουμε να έχουμε εμείς απευθείας τις σχέσεις συνεργασίας με αυτούς που εμπλέκονται στις διάφορες δραστηριότητες του νοσοκομείου. Άρα λοιπόν αυτό θέλαμε και αυτό θα κάνουμε και θα προχωρήσουμε στα άλλα εργολαβικά μέτωπα που υπάρχουν στο νοσοκομείο. Το νοσοκομείο θα κερδίσει περίπου 300 ευρώ το χρόνο από αυτές τις νέες διαδικασίες και μάλιστα το υπουργείο Υγείας εκτίμησε ότι αν όλα τα νοσοκομεία κάνουν το ίδιο, το όφελος που θα προκύψει σε πανελλαδικό επίπεδο θα είναι της τάξεως των 80 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση. Με 80 εκ. ευρώ κάνεις πράγματα και θάματα. Γιατί λοιπόν από τη στιγμή που με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας διπλασιάζεις τους μισθούς, εξοικονομείς πόρους, παρόλα αυτά επιμένεις σε ένα μοντέλο το εργολαβικό που επιβαρύνει περισσότερο τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Άρα λοιπόν υπήρχαν πολλοί που είχαν ενδιαφέρον να υπάρχει αυτό το μοντέλο, ήταν πολλοί που αντλούσαν πόρους από αυτήν τη μεγάλη πίτα των εργολαβικών αναθέσεων και επομένως υπήρχε ένα διάχυτο ενδιαφέρον για όλους αυτούς που είχαν τέτοια συμφέροντα».

ΚΑΘΟΛΙΚΗ

Καταληκτικά ανέφερε ότι  «Σε αυτήν την προσπάθεια που κάναμε ήταν καθολική η υποστήριξη του υπουργείου, κι επίσης μας ενθάρρυναν σε αυτήν την προσπάθειά μας και οι τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με κάθε τρόπο. Και οι περίπου 75 που εργάζονταν προηγούμενα στον εργολάβο δεν ενέδωσαν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς του να παραμείνουν σε αυτόν και να μην υπογράψουν τις συμβάσεις μαζί μας. Όλοι λοιπόν οι εργαζόμενοι και όλες οι εργαζόμενες σχεδόν υπέγραψαν αυτή τη σύμβαση μαζί μας. τώρα δουλεύουν κανονικά με αυτά τα νέα δεδομένα, όλα πάνε καλά και συνεχίζουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *