Με ασφαλιστικά μέτρα πληρώθηκαν οι συμβασιούχοι του Δήμου Καβάλας καθώς ο επίτροπος δεν θεώρησε τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής τους

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν οι συμβασιούχοι του Δήμου Καβάλας στην υπηρεσία Καθαριότητας για το γεγονός ότι δεν υπέγραψε ο Επίτροπος τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής τους   και δικαιώθηκαν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου ΟΤΑ Καβάλας κ. Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου οι συμβασιούχοι κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα και θα ακολουθήσουν και άλλα!

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηκωνσταντίνου σημείωσε πως «μετά τη νέα εμπλοκή που παρουσιάστηκε στη μισθοδοσία των εργαζομένων στην καθαριότητα, κι όταν λέμε εμπλοκή εννοούμε τη μη θεώρηση των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής από τον τοπικό επίτροπο, οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην ελληνική δικαιοσύνη. Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, τα κερδίσανε και αυτή τη στιγμή στις 26 του μήνα θα πληρωθούν μισθοδοσίες του Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Παράλληλα ετοιμάζονται για την κατάθεση νέων ασφαλιστικών μέτρων για τις μισθοδοσίες του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Και εδώ είναι το παράλογο. Έχουμε τον επίτροπο ο οποίος δεν θεωρεί τα χρηματικά εντάλματα και στο τέλος πληρώνονται οι εργαζόμενοι δια μέσου των ελληνικών δικαστηρίων. Ποιοι είναι οι νόμιμοι ποιοι είναι οι παράνομοι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει μετά από τέτοιες αποφάσεις».

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΩΝ

Πρόσθεσε δε πως «παράλληλα τρέχει ήδη η διαδικασία για το διαγωνισμό πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στους δήμους. Ο Δήμος Καβάλας έχει αιτηθεί 114 θέσεις μόνιμες, έχουν εγκριθεί από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Η έγκριση αυτή έχει πάει στο ΑΣΕΠ, το οποίο μέχρι το τέλος του χρόνου ετοιμάζει την προκήρυξη έτσι ώστε να βγει στη δημοσιότητα και να καταθέσουν αιτήσεις όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και αυτοί οι 60-70 εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας. Όπως φαίνεται τρέχουν οι διαδικασίες, δηλαδή το υπουργείο ότι ήταν να κάνει το έχει κάνει. Τώρα είναι στο ΑΣΕΠ. Η προθεσμία που έχει ορίσει η κυβέρνηση, ο χρονικός ορίζοντας αυτής της διαδικασίας είναι μέχρι τις 31 Μαρτίου. Δηλαδή μέχρι 31 Μαρτίου αυτοί οι εργαζόμενοι οι συμβασιούχοι θα εργάζονται στο Δήμο Καβάλας. Είτε με ασφαλιστικά μέτρα είτε με θεωρήσεις των χρηματικών ενταλμάτων από τους επιτρόπους. Στις 31 Μαρτίου αν δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, πιστεύουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί, θα σταματήσουν. Αυτό αφορά εργαζόμενους που έχουν εργαστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, αυτοί θα μοριοδοτηθούν. Βέβαια έχουν το μειονέκτημα ότι δεν έχουν χρόνο ανεργίας και εμείς θεωρούμε ότι ισοφαρίζεται κάπως η μοριοδότηση της εμπειρίας με το χρόνο ανεργίας. Έτσι έχουν τα πράγματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.