ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Με απόλυτη επιτυχία  τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Euromedica-Λυδία Α.Ε  στον Αμυγδαλεώνα  

Όπως ήταν προγραμματισμένο, πραγματοποιήθηκαν  το μεσημέρι της Κυριακής από τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη  της Ιεράς Μητρόπολης Φ.Ν.Θ.  κ. κ. Στέφανο τα εγκαίνια του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας EUROMEDICA-ΛΥΔΙΑ Α.Ε  στον Αμυγδαλεώνα, παρουσία του προέδρου του Κέντρου , του Διοικητικού Συμβουλίου, μετόχων, επισήμων,  τοπικών αρχών της πόλης, εργαζομένων του  και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας EUROMEDICA-ΛΥΔΙΑ Α.Ε  κ.  Κωνσταντίνος Ζαχαράκης υποδέχτηκε όλο τον κόσμο στην τελετή των εγκαινίων. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Όλοι εμείς που ξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε το έργο αυτό στην αρχή της οικονομικής κρίσης και είχαμε ένα όραμα καταφέραμε να κάνουμε το πιο σύγχρονο Κέντρο Αποκατάστασης στην Ελλάδα και στη ευρύτερη περιοχή της ΑΜΘ και νοιώθουμε μεγάλη χαρά που μεσούσης της κρίσης αυτής το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα. Εμείς αυτό το έργο το πιστέψαμε από την αρχή και δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις. Εξοπλίσαμε το Κέντρο με τον καλύτερο ξενοδοχειακό εξοπλισμό και υποδομές και πήραμε τα παγκοσμίως καλύτερα μηχανήματα και συσκευές αποκατάστασης  γιατί έχουμε ένα στόχο, το Κέντρο αυτό να γίνει σημείο αναφοράς στην αποκατάσταση και να γίνει ο πόλος έλξης για όλους τους πάσχοντες όχι μόνο από την ΑΜΘ αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης. Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο θα ξεκινήσει ο ιατρικός τουρισμός και θα υλοποιηθεί από την περιοχή της Καβάλας . Το Κέντρο μας καλύπτει 6500 τ. μ είναι κλειστής και ανοιχτής νοσηλείας και βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 18,5 στρεμμάτων. Είναι ανεπτυγμένο σε 4 επίπεδα και η κλειστή νοσηλεία διαθέτει 80 κλίνες σε μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, πλήρως εξοπλισμένα . Το σπουδαιότερο δε είναι πως διαθέτουμε 5 κλίνες ΜΕΘ ως μόνο Κέντρο που έχει τόσες κλίνες στην Ελλάδα επίσης πλήρως εξοπλισμένες. Ο ιατρικός εξοπλισμός είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα και ευρύτερα, αλλά δεν υπάρχει εξοπλισμός ιατρικός αποκατάστασης που να μη τον έχουμε φροντίσει όσο τίποτα άλλο. Στην ανοιχτή νοσηλεία, μπορούμε να δεχτούμε τους ασθενείς που δεν χρειάζονται κλειστή νοσηλεία. Έχουμε μια ευρεία γκάμα προγραμμάτων και υπηρεσιών που με επικεφαλής τον άριστο επιστήμονά μας –φυσίατρο κ Γιαπράκη και το επιτελείο του το ιατρικό, σχεδιάζουμε ειδικά εξατομικευμένα προγράμματα για τον κάθε ασθενή έτσι ώστε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πάσχοντες από νευρολογικές, μυοσκελετικές, καρδιοναπνευστικές και υπόλοιπες παθήσεις, αλλά και αθλητικές κακώσεις. Σύντομα θα έχουμε μαζί μας και το ασθενοφόρο και το λεωφορείο στην διάθεσή μας».

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Πρόσθεσε δε πως «Στόχος μας και επιδίωξη μας , είναι αυτό το Κέντρο να πηγαίνει μέρα με την μέρα όλο και καλύτερα  και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειες της συνεχούς βελτίωσης» .

Ο Κ. Ζαχαράκης, ευχαρίστησε όλους που βρέθηκαν από τις διάφορες θέσεις και υπηρεσίες και βοήθησαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. «Να φανταστείτε ως  ο πρώτος δανεισμός έγινε το 2012 όταν καμία τράπεζα δεν έδινε δάνεια αλλά οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της  Pro Bank  ήρθαν το ήλεγξαν , όπως  και  η μετέπειτα της, Εθνική Τράπεζα  έδειξε κατανόηση φροντίζοντας το έργο να συνεχιστεί γιατί μας πιστέψανε».

Το όλο εγχείρημα κόστισε 12,5 εκατομμύρια ευρώ για να αγοραστούν , να εγκατασταθούν σε θαυμάσιους χώρους όλα τα ρομποτικά  μηχανήματα που είναι τα καλύτερα που υπάρχουν στον κόσμο . «Υποσχόμαστε   πως κάθε μέρα θα γινόμαστε και καλύτεροι. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη προσπάθεια γιατί πάντα στο καλό υπάρχει το καλύτερο. Διαβεβαιώνω, δε πως η ανθρωπιά και η ευαισθησία δεν θα εκλείψει από το Κέντρο Αποκατάστασης ούτε στιγμή» σημείωσε καταληκτικά στην ομιλία του.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΊ

Χαιρετισμό απηύθηναν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κροκίδης ενώ και ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε μία σύντομη ομιλία ευχόμενος τα καλύτερα για το κέντρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *