ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία των Γιατρών του Κόσμου και της Action Team για τη συγκέντρωση γάλατος διαρκείας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρωτοβουλία των Γιατρών του Κόσμου και της Action Team για τη συγκέντρωση γάλατος διαρκείας που θα δοθούν σε 30 οικογένειες και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας. Η εκπρόσωπος των Γιατρών Κόσμου καβάλας κ. Άννα Γιοβανιού εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχία του εγχειρήματος, σημειώνοντας πως «στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Λίγο να μας βοηθούσε ο καιρός μόνο γιατί και το Σάββατο το βράδυ έβρεξε και δεν μπορέσαμε ούτε τα φαναράκια να ανάψουμε, το ίδιο φυσικά και την Κυριακή που το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας έβρεχε και από κει και μετά είχε πολύ δυνατό αέρα, ανάβαμε τα ρεσώ κι έσβηναν. Δεν έχει σημασία, σημασία έχει η προσπάθεια, το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους Καβαλιώτες στάθηκαν στο πλευρό μας ακόμα και μωρά παιδιά, όλοι οι σύλλογοι της Καβάλας και τους ευχαριστούμε θερμά. Οι όμιλοι, οι σύλλογοι της Καβάλας, πολιτιστικοί και μη στο πλευρό μας, στο δικό μας και της Action Team γιατί ήταν κοινή η προσπάθεια, τους ευχαριστούμε θερμά. Χάρηκα πάρα πολύ που εξακολουθούν οι Καβαλιώτες και προσφέρουν, έχουν αλληλεγγύη, σκέφτονται το συνάνθρωπο, αυτόν που θα υποφέρει αυτές τις μέρες μην έχοντας τα απαραίτητα. Εμείς ως Γιατροί του Κόσμου και η Action Team τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Κάποια γάλατα μεταφέραμε εμείς στο γραφείο μας για τις οικογένειες που βοηθάμε την περίοδο αυτή των Χριστουγέννων. Το ξύλινο σπιτάκι είναι γεμάτο στην κυριολεξία από κούτες με γάλατα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Η κ. Φραντζεσκάκη μας ενημέρωσε ότι θα γίνει καταμέτρηση από αυτούς, είναι πάντως γεμάτες πάρα πολλές κούτες και ελπίζουμε να πιάσουν τόπο και να βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους συμπολίτες μας».

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

Συμπλήρωσε πως «αυτή η δράση γίνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά και στην Πάτρα. Απλώς εμείς ως Καβάλα προτιμήσαμε να μην κάνουμε το δέντρο με τα γάλατα αλλά να μοιράζουμε τρόφιμα. Απλώς φέτος μας έκανε την πρόταση η Action Team και είπαμε να το κάνουμε, να πάρουμε εμείς τα γάλατα που χρειαζόμαστε για τις οικογένειες που στηρίζουμε και τα υπόλοιπα να τα κάνουμε δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο οπότε θα εξυπηρετηθούν δύο σκοποί. Συγχαρητήρια δεχόμασταν πάντα για τέτοιες δράσεις και τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά εμένα με συγκίνησε ιδιαίτερα ότι οικογένειες με μικρά παιδιά τα έφεραν να βάλουν τα γάλατα να στολίσουν το δέντρο τα ίδια».

ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Συμπλήρωσε η κ. Γιοβανιού πως από τη νέα χρονιά προγραμματίζεται η έλευση κινητών μονάδων με γιατρούς στο Νομό Καβάλας. Η επόμενη αποστολή θα είναι στο Νευροκόπι και το Παρανέστι, καθώς όπως είπε υπάρχουν μεγάλες ανάγκες ειδικά στα ορεινά του νομού. Θα βρεθούν βέβαια και στην Καβάλα σε ειδικά σχολεία και σε άλλες περιπτώσεις που θα χρειαστεί και φυσικά με τους εμβολιασμούς στο Δήμο Νέστου και τα εμβόλια που χορηγούνται καθημερινά από το γραφείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *