Με απόλυτη επιτυχία ο 5ος Ορεινός Αγώνας Περιαστικού Δάσους Καβάλας

Την Κυριακή το πρωί στις 11 η ώρα πραγματοποιήθηκε ο 5ος Ορεινός Αγώνας Περιαστικού Δάσους Καβάλας, μία πετυχημένη διοργάνωση, που ξεκίνησε ο Σύλλογος Χιονοδρομίας και Ορειβασίας Καβάλας και συνεχίζει..  Στο ύψος του «Κόντη» στον Προφήτη Ηλία συγκεντρώθηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι,  δρομείς και όχι μόνον..

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν δηλώσει συμμετοχή 350 άνδρες και γυναίκες, στον αγώνα εμφανίστηκαν και έλαβαν μέρος σε αυτόν τελικά 315.

Οι περισσότεροι προέρχονταν από την πόλη της Καβάλας, αρκετοί από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Υπήρξαν συμμετοχές από την Κατερίνη, την Αλεξανδρούπολη, το Κιλκίς, ακόμη και την Αθήνα.

Στην εκκίνηση του αγώνα έλαβε προληπτικά μέτρα το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας ενώ βοήθησαν οι διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΑΙ

Οι διοργανωτές φρόντισαν τα μονοπάτια στο περιαστικό δάσος να είναι κάθαρα, έδωσαν δε πληροφορίες και οδηγίες για τις πέτρες στα μονοπάτια λόγω των προηγούμενων βροχοπτώσεων.

Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Καβάλας  «Δημωφέλεια»  και το Δήμο Καβάλας, ενώ υπήρχαν και ιδιώτες χορηγοί. Οι δρομείς διένυσαν  μία απόσταση 13 χιλιομέτρων, η γνωστή διαδρομή, όπου τα πρώτα 7 χιλιόμετρα είναι τα πιο δύσκολα, καθώς ο δρόμος είναι ανηφορικός. Από τα 13 χλμ, μόνο τα πρώτα 800 μέτρα αφορούν άσφαλτο, η υπόλοιπη διαδρομή είναι, είτε μονοπάτια, είτε δασικοί δρόμοι.

Το  σύνθημα της έναρξης του αγώνα έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ.  Φίλιππος Φιλιππίδης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας  Καβάλας  κ.   Γιάννης Παπαβασιλείου, ευχαρίστησε τους εθελοντές και τα μέλη του υπόλοιπου διοικητικού συμβουλίου, που βοήθησαν εθελοντικά για τη διοργάνωση ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία της όλης διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΑΝΔΡΕΣ: Σουγιουτζόγλου Μιχάλης (Σέρρες) 1 ώρα και 5 λεπτά, Τζεφάλης Δημήτρης (Δράμα), Κρυωνάς Δημήτρης (Καβάλα).

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Σάρτσου Δημητριάδου Εμινέ (Κομοτηνή), 1 ώρα και 39 λεπτά, Βέλκοβα Μιλένα, Πρασάκη Ματίνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση