Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο το 10ο Πολιτιστικό Διήμερο της Θρακικής Εστίας Καβάλας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 10ο Πολιτιστικό Διήμερο της Θρακικής Εστίας Καβάλας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Θρακικής κ. Νίκος Τσουμπάκης. Συγκεκριμένα αφιερωμένο στην Κωνσταντινούπολη (την “Πόλη της Καρδιάς μας”, όπως τιτλοφορείται η διοργάνωση) ήταν το 10ο Πολιτιστικό Διήμερο που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο η Θρακική Εστία Καβάλας στο αμφιθέατρο της πρώην νομαρχίας. Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλάμβανε, μεταξύ άλλων: οδοιπορικό στην Πόλη μέσα από 100 φωτογραφίες (και ξεναγό τον Θωμά Κοροβίνη), συναυλία με επιλογή από πολίτικα τραγούδια (παραδοσιακά, ρεμπέτικα, λαϊκά κλπ.), ενώ το πρόγραμμα της Κυριακής καλύφθηκε από την μουσική, χορευτική και θεατρική παράσταση με θέμα “Κωνσταντινούπολη, η πόλη της καρδιάς μας” και τη συμμετοχή του Άρχοντα Πρωτοψάλτη Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, του Βυζαντινού χορού “Οι Δομεστικοί της Δράμας”, της παραδοσιακής χορωδίας Λυκείου Ελληνίδων Δράμας και του μουσικού σχήματος “Εμπειροτέχνες”.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Τσουμπάκης σημείωσε πως «ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 10ο Πολιτιστικό Διήμερο της Θρακικής Εστίας Καβάλας. Δύο μέρες 19 και 20 του μηνός Σάββατο και Κυριακή. Η  πρώτη μας μέρα ήταν μια διαφορετική εκδήλωση, ήταν ο Θωμάς Κοροβίνης ο οποίος επί χρόνια διέμενε στην Κωνσταντινούπολη ως διευθυντής του Ζωγράφειου Γυμνασίου, μας έκανε οδοιπορικό με φωτογραφίες γύρω από την Κωνσταντινούπολη, τη ζωή της, την καθημερινότητά της και βεβαίως το ολοκλήρωσε το πρόγραμμα με ένα ωραίο μουσικό σχήμα με τα τραγούδια από όλο το ρεπερτόριο του Κωνσταντινοπολίτικου τραγουδιού. Η δεύτερη μέρα ήταν μια ωραία παράσταση με μουσική, χορό και θέατρο με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ με τους Δομέστικους της Δράμας, με τη χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, με τα χορευτικά τμήματα της Θρακικής Εστίας Καβάλας υπό την επιμέλεια του Γιώργου Βασιλειάδη και της Ιωάννας Βασιλειάδου και με το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες». Όλα αυτά συνέθεσαν μια ωραία παράσταση η οποία πιστεύω ότι άφησε θετικές εντυπώσεις σε αυτούς που την παρακολούθησαν».

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ

Κι όπως συμπλήρωσε ο κ. Τσουμπάκης «η δεύτερη μέρα ειδικά είχε πάρα πολύ κόσμο. Συμμετείχε και πάρα πολύς κόσμος σε αυτήν την παράσταση και έχω την αίσθηση ότι βασικά ήρθαν να παρακολουθήσουν κάτι το οποίο πρώτη φορά επιχείρησε να το κάνει η Θρακική Εστία, μια δική της παράσταση με τα δικά της άτομα, με το δικό της δυναμικό και νομίζω ότι αφήσαμε θετικές εντυπώσεις».

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Σχολιάζοντας για τις δράσεις της Θρακικής Εστίας το επόμενο χρονικό διάστημα, σημείωσε πως «έχουμε μια ημερήσια εκδρομή ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας στη Μεσιά και μετά στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων. Μετά βεβαίως μπαίνουμε στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Καβάλας με δύο εκδηλώσεις, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου. Στις 19 θα συμμετέχει η χορωδία της Θρακικής Εστίας σε μια εκδήλωση που γίνεται για το Ζάππειο Παρθεναγωγείο και η άλλη μέρα είναι μια δράση την οποία θα κάνει η Θρακική Εστία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών. Μια εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα στο σκοτάδι» και αυτή θα γίνει στο Εμπορικό Κέντρο της Καβάλας. Θα είναι πολύ καινοτόμος και πολύ πρωτότυπη εκδήλωση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.