Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή η δράση Let`s Do It Greece για το Δήμο Καβάλας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση Let`s Do It Greece για το Δήμο Καβάλας όπως δηλώνει η Αντιδήμαρχος κ. Κορίνα Πρασσά. Μία δράση με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών και συλλόγων όπως και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας που καθάρισε την Κεντρική Πλατεία, αν και η συμμετοχή των επαγγελματιών ήταν αναιμική όπως παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης…

Αρχικά η κ. Πρασσά ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους χορηγούς για τη συμμετοχή τους και συμπλήρωσε πως «πήγαμε πάρα πολύ καλά, ανήκουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που συμμετείχαν και ήταν πολλοί. Όλα τα σημεία του Δήμου Καβάλας είχαν εθελοντές, οι οποίοι καθάρισαν, έβαψαν, αποψίλωσαν όποια περιοχή δεν τους άρεσε. Ο καιρός ήταν σύμμαχος, περίπου πρέπει να πλησιάσαμε τους 1.000 εθελοντές. Δεν υπήρχε σημείο στο δήμο που δεν είχε εθελοντισμό. Και στον πρώην Δήμο Φιλίππων και εκεί υπήρχαν σχολεία που συμμετείχαν, σύλλογοι, στον Αμυγδαλεώνα ήταν ο πρόεδρος ο κ. Πουρσαϊτίδης που συντόνισε σε συνεργασία με το Σύστημα Αεροπροσκόπων του Αμυγδαλεώνα, την ποδοσφαιρική ομάδα. Γενικά πήγαμε πολύ καλά, αυτό που με ικανοποιεί εμένα πάρα πολύ και είναι ένα στοίχημα που κερδήθηκε, είναι ότι αυτή η εκδήλωση έγινε όλη με χορηγίες. Τα υλικά που δώσαμε για να βάψει ο κόσμος όλα ήταν από χορηγούς. Και η προβολή στα ΜΜΕ έγινε και αυτή από χορηγούς. Τα μέσα στάθηκαν δίπλα μας ώστε να προβάλουν αυτήν την εκδήλωση εδώ και δυο βδομάδες δεν έφυγαν από το πλευρό μας. Είναι πολύ σημαντικό που ο Δήμος Καβάλας δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ. Δύο φορτηγά και εγώ με το υπηρεσιακό μου αυτοκίνητο ήμασταν την Κυριακή έξω όλη τη μέρα, το τι σακούλα μαζεύτηκε δεν μπορώ να το περιγράψω. Και ακόμα μαζεύουμε φυσικά. Ως και οι σακούλες ήταν από χορηγό. Ούτε μια δεν βγήκε έξω από το Δήμο Καβάλας. Κάθε χρόνο συμμετέχουμε, είναι η τρίτη φορά που συμμετέχουμε ως δημοτική αρχή».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συμπλήρωσε επίσης η κ. Πρασσά πως «υπάρχει αυτό το πρόγραμμα που έχουμε βάλει να επισκεφθούμε τους συνοικιακούς συλλόγους, τους φορείς, τα σχολεία, που θέλουμε να ενημερώσουμε για τον κανονισμό καθαριότητας. Εκεί μπορεί να γίνει μια συζήτηση και ο κάθε σύλλογος αν θέλει να κάνει κάποια εθελοντική δράση στην περιοχή του. Εμείς βέβαια είμαστε ανοιχτοί ως Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής, όποιος θέλει στο εξής μπορεί να δηλώσει μια δράση και θα είμαστε στο πλευρό τους».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Λεμονίδης σημείωσε πως «βρεθήκαμε στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού μετά από πρόταση της αντιδημάρχου κ. Κορίνας Χιώτη Πρασσά. Το αποτέλεσμα που αφήσαμε από το σκούπισμα, το βάψιμο και γενικότερα τον όλο καλλωπισμό της Κεντρικής Πλατείας είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Λυπάμαι πάντως για κάποιους συναδέλφους που δεν ήρθαν, ιδίως αυτοί που είναι πέριξ της πλατείας και θα έπρεπε να υπάρχει η συμμετοχή τους, διότι σε όλα τα αιτήματα και τα προβλήματα ήμασταν εμείς μπροστά ως διοίκηση και για να φέρουμε κοντά στη δημοτική αρχή, αλλά και για να επιλύσουμε πολλά από αυτά. Εμείς κάναμε την προσπάθειά μας, θα συνεχίσουμε να κάνουμε την προσπάθειά μας για τον ευπρεπισμό και την αλλαγή της Κεντρικής Πλατείας, που θα πρέπει να είναι σημείο αναφοράς κι όχι σημείο αποτροπής κάποιων να περνάνε. Από κει και μετά οφείλουν όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους είτε καταστηματάρχες είτε υπηρεσίες είτε οτιδήποτε άλλο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση