ΑθλητικάΚύριο άρθρο

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Στίβου Παίδων και Κορασίδων στην Καβάλα

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Στίβου Παίδων και Κορασίδων στην Καβάλα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Φιλόσογλου. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για την συντήρηση του χλοοτάπητα ώστε να είναι έτοιμο το γήπεδο για την νέα αγωνιστική περίοδο.

«Νομίζω ότι έχουμε μια καλή διοργάνωση  και αυτό που μας ικανοποιεί είναι ότι ο ίδιος ο κ. Σεβαστής του ΣΕΓΑΣ μας είπε ότι η όλη διοργάνωση ήταν διεθνούς επιπέδου παρότι είχαμε μια μικρή ηλικιακά κατηγορία οπότε αυτό μας αφήνει όλους ικανοποιημένους, είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον και μας φορτώνει περισσότερες ευθύνες προκειμένου να επαναλάβουμε το εγχείρημα με μια ακόμην διοργάνωση του χρόνου που εκτιμώ ότι θα έρθει.

Ο ίδιος ο κ. Σεβαστής μετά από όσα είδε μας είπε να του προτείνουμε ποια διοργάνωση θέλουμε και θα την έχουμε εδώ στην Καβάλα.

Προφανώς και μπαίνουμε δυνατά στο καλεντάρι των πανελλήνιων αγώνων στίβου.

Ένα πάγιο αίτημα των σωματείων, των συλλόγων των αθλητικών της πόλης μας, που εδώ και 16 χρόνια χτυπούσαν στου κουφού την πόρτα και απάντηση δεν έπαιρναν ικανοποιήθηκε σχετικά γρήγορα μάλιστα αν σκεφθεί κανείς ότι το γήπεδο δεν είχε πυρασφάλεια, δεν είχε άδεια και όλα αυτά έπρεπε να γίνουν» σημείωσε αρχικά.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

Πρόσθεσε δε πως «Για αυτό και λέω ότι είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι και να ευχαριστήσω δημόσια τη Δήμαρχο μια και ήταν κύρια δικό της όραμα και στήριξη όλη την προσπάθεια. Αν δεν ήταν αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτε και να ευχαριστήσω τους εθελοντές που έδειξαν αυταπάρνηση και με αντίξοες συνθήκες προσέφεραν το καλύτερο δυνατό.

Σαφώς και θέλω να ευχαριστήσω και τους υπαλλήλους του Δήμου Καβάλας, τακτικό και έκτακτο προσωπικό, το ελληνικό παράρτημα διάσωσης, τους κριτές που τα πήγαν περίφημα, έζησαν καύσωνα, βροχή και ήταν εκεί για να κυλήσουν όλα ομαλά.

Δεν είχαμε άλλωστε κάποιο επεισόδιο ή κάποιο σημαντικό τραυματισμό και θέλω να ευχαριστήσω και τη δημοτική αστυνομία και την τροχαία Καβάλας που επίσης ήταν εκεί και έκαναν το καλύτερο δυνατό. Ρύθμισαν την κυκλοφορία και δεν είχαμε χάος εκεί».

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ο κ. Φιλόσογλου αναφορικά με τα υπόλοιπα έργα σημείωσε ότι  «Βέβαια θα πρέπει να τονίσω ότι οι εργασίες δεν σταματούν αν και τελείωσε το πρωτάθλημα. Χθες συνεχίσθηκαν και μπήκαν οι τελευταίες πινελιές και έχουμε την καινούρια πλέον κλειστή αίθουσα εκγύμνασης, πάμε σε νέα διαγράμμιση και σε λίγες μέρες θα δοθεί σε χρήση και το σύστημα θέρμανσης και κρύου οπότε το χειμώνα τα μικρά παιδιά δεν θα είναι εκτεθειμένα σε καιρικές συνθήκες.

Αυτό ήταν άλλωστε επίσης ένα αίτημα των συλλόγων και των γονέων και το ικανοποιούμε. Σε λίγες μέρες επίσης θα λειτουργήσει και ο τέταρτος πυλώνας προβολέων, που δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια και για την ώρα τελειώνουμε στο Καραγιάννη με βάψιμο ενώ αμέσως μετά βάσει της τεχνικής υπηρεσίας θα μπει και ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο της συντήρησης του χλοοτάπητα ώστε να είναι και αυτό σε μια αξιοπρεπή κατάσταση για την έναρξη της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου. Φυσικά αυτό γίνεται για τον ΑΟΚ και σε συνεργασία με τον ΑΟΚ. Είπαμε άλλωστε ότι έχουμε δύο επιλογές. Ή θα κάνουμε αυτή την αποκατάσταση και συντήρηση του αγωνιστικού ή ολική αντικατάσταση. Μας είπαν από τον ΑΟΚ ότι η αρχή είναι η φροντίδα, πάμε σε αποκατάσταση για να μην ταραχθεί και η αγωνιστική περίοδος.

Γιατί αν πηγαίναμε σε πλήρη αλλαγή θα έπρεπε να πάμε σε διαγωνισμό άρα σε μεγάλη καθυστέρηση και σαφώς θα επηρεάζαμε την ομαλή πορεία των δράσεων του ΑΟΚ».

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στον Κανονισμό Λειτουργίας των αθλητικών χώρων. «Τέλος συνεχίζουμε καίτοι καλοκαίρι ενώ είναι πολύ σημαντικό για εμένα αν και περνάει στα ψηλά το γεγονός ότι έχουμε το σχέδιο κανονισμού λειτουργίας των αθλητικών χώρων του Δήμου Καβάλας σε χρήση και αυτό γίνεται για πρώτη φορά.

Γιατί κανονισμός δεν υπήρχε πλην του κολυμβητηρίου τον  οποίο εμείς φτιάξαμε οπότε 8 Ιουλίου λήγει η διαβούλευση και πάμε πια σε έναν νέο κανονισμό που θα ακολουθούν τα σωματεία από το Σεπτέμβριο πια ώστε να σταματήσουν και οι αυθαίρετες κινήσεις και οι ιδιοκτησιακές αντιλήψεις αλλά να απονέμουμε και δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά την χρήση και τους όρους των σωματείων εντός των αγωνιστικών χώρων. Το 2016 πρέπει να μπει με μια τάξη ώστε να σταματήσουν οι διαστρεβλώσεις λόγω των προβλημάτων που έφερνε το χύμα της κατάστασης» κατέληξε ο ίδιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *