Κύριο άρθροΟικονομία

Με απευθείας ανάθεση της τάξεως των 15.000 ευρώ θα προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας στην προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Με απευθείας ανάθεση της τάξεως των 15.000 ευρώ θα προχωρήσει ο Δήμος Καβάλας στην προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς ο διαγωνισμός βγήκε άγονος. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ηλίας Καλανταρίδης σχολίασε πως η όλη διαδικασία θα δώσει μία ανάσα στο Δήμο Καβάλας.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλανταρίδης ανέφερε πως «είχαμε κάνει μια συζήτηση τελευταία όπου είχαμε πει ότι ο τελευταίος διαγωνισμός του ηλεκτρολογικού υλικού υπήρξε άγονος λόγω προβλημάτων με τις προτάσεις που είχαν καταθέσει οι ενδιαφερόμενες εταιρίες. Μετά ήρθαμε σε  μια επαφή με τον αρμόδιο επίτροπο ο οποίος ελέγχει το Δήμο Καβάλας, του εκθέσαμε το πρόβλημα και με τη σύμφωνη γνώμη αυτού προχωρήσαμε σε απευθείας ανάθεση στο ύψος των 15.000 ευρώ, που ήταν το όριο της απευθείας ανάθεσης. Πριν λίγες μέρες υπογράφηκε επιτέλους αυτή η σύμβαση ανάθεσης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προμηθευτούμε και να καλύψουμε κάποιες έκτακτες ανάγκες μέχρι το ποσό των 15.000 ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι θα δώσουν μια ανάσα αυτές οι 15.000 ευρώ και το υλικό που μπορούμε να προμηθευτούμε, αλλά δεν είναι λύση, γιατί οι ανάγκες μας είναι πολύ μεγαλύτερες. Όταν μάλιστα ερχόμαστε από δυο συνεχόμενες χρονιές που όλοι οι σχετικοί διαγωνισμοί υπήρξαν άγονοι λόγω προβλημάτων των εταιρών που έρχονταν εδώ και των ενστάσεων που έκαναν η μία απέναντι στην άλλη».

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ

«Ελπίζουμε τώρα να μπορέσουμε να δώσουμε μια ανάσα στην πόλη όσον αφορά το θέμα του φωτισμού και άλλων προβλημάτων που υπάρχουν λόγω αυτού. Από κει και πέρα εμείς συνεχίζουμε κανονικά για άλλη μια φορά το διαγωνισμό που θα ξαναγίνει όπως ορίζει ο νόμος, ευελπιστώντας μέσα στη χρονιά να έχουμε επιτέλους αποτέλεσμα και από κει, ώστε να προμηθευτούμε αυτά τα οποία χρειαζόμαστε. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Λόγω του μεγάλου ύψους της διαδικασίας αυτής που είναι της τάξης των 160.000 ευρώ δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Στις 8/8 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο καινούριος νόμος που διέπει πλέον τους διαγωνισμούς και τις συμβάσεις, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να πρέπει να προσαρμοστεί πάνω στο καινούριο πλέον νομοθετικό πλαίσιο, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια περαιτέρω καθυστέρηση, γιατί θα πρέπει να τα ξαναδούμε όλα από την αρχή, να τα προσαρμόσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξαναβγούμε σε διαγωνιστική διαδικασία» συμπλήρωσε καταληκτικά επί του θέματος ο κ. Καλανταρίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *