Κύριο άρθροΠαιδεία

Με απεργιακή κινητοποίηση το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στην Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Με απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την περασμένη Πέμπτη ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά. Μέτρια ήταν τα ποσοστά συμμετοχής στο Νομό Καβάλας όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολος Μουμτσάκης,

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Μουμτσάκης αρχικά για την απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης ανέφερε πως «είχαμε μια πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση μόνο της Ομοσπονδίας μας. Ήταν μια απεργιακή κινητοποίηση η οποία είχε αποφασιστεί από τον Ιούνιο που είχαμε τη Γενική Συνέλευση στην Αθήνα. Τότε είχαμε πει ότι αν τα πράγματα στα σχολεία δεν είναι έτσι όπως τα θέλουμε εμείς, με το ξεκίνημα των σχολείων θα ξεκινήσουμε με απεργιακές κινητοποιήσεις. Όλο το καλοκαίρι είχαμε αλλεπάλληλες ανατροπές σε όσα γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα σε Δημοτικό και σε Νηπιαγωγείο, ανατροπές προς το χειρότερο, οπότε έκρινε η Ομοσπονδία μας ότι θα έπρεπε αυτή η απεργιακή κινητοποίηση να πραγματοποιηθεί και ας είναι στην έναρξη της σχολικής περιόδου. Αυτή τη στιγμή έχουμε πρόβλημα μεγάλο με τα ολοήμερα σχολεία είτε αυτά είναι ολοήμερο Νηπιαγωγείο είτε ολοήμερο Δημοτικό. Με τις προϋποθέσεις που θέτει το υπουργείο Παιδείας για τη φοίτηση των μαθητών εκεί όπου θα πρέπει αποδεδειγμένα και οι δύο γονείς να εργάζονται έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο, είναι κάπως δύσκολο αυτό σε περίοδο κρίσης. Επίσης έχουμε πρόβλημα με το ωράριο και του ολοήμερου σχολείου αλλά και του πρωινού κύκλου».

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Αναφορικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών ο κ. Μουμτσάκης σημείωσε πως «στο Νομό Καβάλας έχουμε περίπου 30 εκπαιδευτικούς οι οποίοι μας λείπουν από τις σχολικές αίθουσες. Στον ίδιο αριθμό από ότι μαθαίνω είναι και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι κυρίως ειδικότητες πληροφορικής, μουσικής, θεατρικής αγωγής σε δασκάλους και νηπιαγωγούς. Σε δασκάλους αυτή τη στιγμή είμαστε καλά αλλά οριακά καλά, όταν αρχίσουν οι μακροχρόνιες άδειες δεν θα έχουμε να αντικαταστήσουμε τους εκπαιδευτικούς που λείπουν.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ

Αναφερθείς δε στις περαιτέρω δράσεις του κλάδου, επισήμανε πως «βλέποντας και τα ποσοστά της απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης, που εδώ στο Νομό μας ήταν μέτρια, προσωπικά περίμενα ότι θα ήταν μεγαλύτερο το ποσοστό, συγκρίνοντας και με τα ποσοστά των άλλων περιοχών, θα αποφασίσουμε στην Ολομέλεια των προέδρων που θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα την περαιτέρω δράση της Ομοσπονδίας μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *