Μετρήσεις οστικής πυκνότητας έγιναν σε 158 γυναίκες των ΚΑΠΗ Καβάλας μέσω προγράμματος προληπτικής ιατρικής

Μετρήσεις οστικής πυκνότητας έγιναν σε 158 γυναίκες των ΚΑΠΗ Καβάλας μέσω προγράμματος προληπτικής ιατρικής. Η πρόεδρος του Νομικου Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Φραντζεσκάκη δήλωσε πως ήταν μία διαδικασία ιδιαίτερα επωφελής για τις γυναίκες των ΚΑΠΗ.

Όπως ανέφερε  η κ. Φραντζεσκάκη «Ήταν ένα πρόγραμμα του Δικτύου Πόλεων όπου και ο Δήμος Καβάλας ανήκει ως ισότιμο μέλος. Έτσι λοιπόν ήρθαμε σε επαφή, ήρθε το μηχάνημα και εξετάσθηκαν 158 γυναίκες. Αυτά όλα έγιναν με την συνεργασία των νοσηλευτών των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας.

Οι γυναίκες ερχόταν στο ΚΑΠΗ και εκεί γινόταν η εξέταση από την προηγούμενη ακόμη έως το τέλος του προγράμματος και έχοντας ήδη οι ίδιες δηλώσει συμμετοχή. Εξετάσθηκαν λοιπόν και βάσει των αποτελεσμάτων έχουμε διάφορα συμβάντα, όπως άτομα με οστεοπόρωση, 68 στο σύνολο και εμείς οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση κυρίως πρέπει να την προσέχουμε αφού από αυτή δημιουργούνται πολλά προβλήματα στον σκελετό και στα κόκαλα.

Γι αυτό τον λόγο ο Δήμος Καβάλας φροντίζει να εξυπηρετήσει τις γυναίκες αυτές μια και πρόκειται για μια διαδικασία που έτσι και αλλιώς κοστίζει πολλά και έτσι παρακινούμαστε εμείς οι γυναίκες μέσω τέτοιων προγραμμάτων ώστε να κάνουν απαραίτητες εξετάσεις όπως η μαστογραφία που επίσης έγινε μαζικά στο Δήμο μας πριν από λίγο καιρό».

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ…

Η συνομιλήτρια μας άλλωστε δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια της από το γεγονός ότι έτσι και αλλιώς υπάρχουν πολλές υψηλές τιμές στο γυναικείο πληθυσμό σε ασθένειες όπως την οστεοπόρωση.

«Έτσι και αλλιώς απευθυνθήκαμε σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας και μάλιστα ως επί το πλείστον σε μέλη των ΚΑΠΗ μας. Τα κόκαλα σπάζουν εύκολα, πονούν, και πρέπει οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση να κάνουν την εξέταση της οστεοπόρωσης. Ας ελπίζουμε οι γυναίκες να το καταλάβουν.

Έτσι 158 γυναίκες ήρθαν και φυσικά δεν μπορούσαν να εξετασθούν παραπάνω από μια και χρειάζεται 15 λεπτά τουλάχιστον για κάθε εξέταση και γενικά νομίζω ότι πήγαμε καλά» σημείωσε καταληκτικά.

ΜΠΙΝΗΣ

Η ίδια ζήτησε να ενισχυθεί η προσπάθεια να βρεθούν χρήματα για να συνεχίσει την νοσηλεία του ο μικρός Μπίνης. «Έτσι και εμείς ως παιδικοί βαθμοί συγκεντρώσαμε  ένα καλό ποσό στην εκδήλωση του Φαλήρου και καλώ όλους τους φορείς να μαζέψουν ό,τι μπορούν και το ίδιο θα κάνει και ο Δήμος Καβάλας ώστε να έχει ένα αίσιο τέλος η περιπέτεια του μικρού παιδιού» κατέληξε.

Την βοήθεια του κόσμου για περαιτέρω οικονομική στήριξη στην τιτάνια μάχη που δίνει ο Στράτος – Ραφαήλ Μπίνης για την ζωή του, ζητάνε με ανάρτηση τους στο fb οι γονείς του 9χρονου Καβαλιώτη μαθητή, η περιπέτεια της υγείας του οποίου έχει συγκινήσει και κινητοποιήσει πολύ κόσμο στην Καβάλα αλλά και όχι μόνο. Ο Στράτος Ραφαήλ βρίσκεται ήδη στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στο Τέξας των ΗΠΑ, χάρις και στην βοήθεια του κόσμου αλλά και των συλλόγων που κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα αρκετά σημαντικό χρηματικό ποσό. Ωστόσο λόγω του γεγονότος ότι η θεραπεία του είναι ιδιαίτερα δαπανηρή, απαιτούνται κι άλλα χρήματα…

ΣΤΟ ΜD ANDERSON HOSPITAL CANCER ΤΟΥ HOUSTON

Η ανάρτηση των γονιών του νεαρού παιδιού έχει ως εξής: «Αγαπητοί φίλοι. Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε μεταβεί στο Μd Anderson Hospital Cancer στο Houston της Αμερικής. Παρακαλούμε όπως μας βοηθήσετε για τη περαιτέρω συγκέντρωση χρημάτων, καθώς το ποσό το οποίο έχει μαζευτεί είναι μικρό και θα πρέπει να μαζευτούν πολύ περισσότερα για θεραπείες, εγχείριση, ακτινοβολίες, νοσηλείες. Δυστυχώς το παιδί βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, καθώς ο όγκος είναι μεγάλος και πιέζει νεύρα και πνεύμονες.

Η κατάθεση γίνεται στο λογαριασμό Τράπεζας Πειραιώς: Αρ. Λογαριασμού 6201-142102-487. Κωδ. Swift ( bic) PIRBGRAA.

IBAN GR 45 0171 2010 0062 0114 2102 487

Δικαιούχοι: Ευστράτιος-Ραφαηλ Μπινης, Ηλιοπούλου Στεφανία

Το αριθ. τηλέφωνο 6988086161 δεν ισχύει λόγω αδυναμίας δικτύου σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε στο 0018325917640 με μικρή αστική χρέωση. Facebook Στέλιος Μπινης. Με εκτίμηση, οι Γονείς»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.