Κύριο άρθροΟικονομία

«Μετά από 7 χρόνια κρίσης ο κόσμος δεν αντέχει άλλο» δηλώνει με έμφαση ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου  Μάρκος Δέμπας

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου αναμένουν στο Επιμελητήριο Καβάλας που επεξεργάζεται το ΤΕΙ Καβάλας αναφορικά με την Έκθεση Καβάλα Expo 2016. Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δεμπας ανέφερε ότι αναμένουν την επόμενη εβδομάδα την ανάλυση του ΤΕΙ πάνω σε αυτά τα ερωτηματολόγια που απάντησαν οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Έκθεση.

Όπως τόνισε αρχικά «Ολοκληρώθηκε η έκθεση και πλέον τελείωση και το φεστιβάλ βιομηχανικής πληροφορικής το προηγούμενο Σάββατο. Η εκτίμηση όλων ήταν ότι επρόκειτο για μια πολύ θετική έκθεση από πλευράς όγκου και αποτελεσμάτων.

Βέβαια αυτό περιμένουμε να αποτυπωθεί και σε κάποιο ερωτηματολόγιο το οποίο έχει μοιρασθεί στους εκθέτες το οποίο εκτιμώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα φέρει πιο συγκεκριμένα στοιχεία και κάποια αποτελέσματα θα τα συγκρίνουμε σε σχέση με τις παλαιότερες εποχές.

Εξάλλου η ομάδα του ΤΕΙ με την οποία συνεργαζόμαστε θα έχει κάποια ανάλυση όπως και παρουσίαση αυτών των αποτελεσμάτων. Μέσα στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου θα τους περιμένουμε για να δούμε όλα τα στοιχεία».

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ

Στην ερώτηση πως κινείται ο επιχειρηματικός κόσμος, ο ίδιος απαντά ότι  «Ο επιχειρηματικός κόσμος δυστυχώς είναι απελπισμένος. Δεν βλέπει κάποιο στοιχείο ζωντανό, κινείται αναμένοντας να δει πως θα είναι ο χειμώνας που θα είναι δύσκολος και ελπίζουμε πια το επόμενο καλοκαίρι.

Η κατάσταση είναι δύσκολη. Καθημερινά βλέπουμε νέους φόρους για αυξήσεις μισθών, για έκτακτες εισφορές. Χαρακτηριστικό το πετρέλαιο θέρμανσης ενώ έχει μειωθεί τόσο πολύ η τιμή του αργού πετρελαίου, εμείς στην χώρα μας έχουμε από τα πιο ακριβά πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης σε όλη την Ευρώπη.

Σε μια χώρα η οποία πασχίζει σε μια τεράστια ύφεση εδώ και επτά χρόνια, ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα πια να πληρώνει και εμείς θεωρούμε ότι ο κόσμος συνεχίζει να έχει τη δυνατότητα και απλά κρύβει τα χρήματά του.

Δυστυχώς δεν είναι έτσι και αν δεν καταλάβουν το συντομότερο δυνατό, ότι ο κόσμος αδυνατεί να πληρώνει και φόρους και εισφορές τότε η κατάσταση απλά θα ξεφύγει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *