Μετά από δύο μήνες επαναλειτούργησε η Λαϊκή Αγορά της Θάσου

Επαναλειτούργησε η Λαϊκή Αγορά της Θάσου χθες μετά από 2 ολόκληρους μήνες. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών κ. Παναγιώτης Δημητρακές σημείωσε ότι η εμπορική κίνηση ήταν μεγάλη. Στις Λαϊκές συμμετέχουν και οι μικροπωλητές πλην της Καβάλας, καθώς ο Οργανισμός Λιμένα δεν παραχώρησε την παραλιακή Λεωφόρο.

Ο κ. Δημητρακές δήλωσε ότι «επιτέλους άνοιξε το νησί στον Πρίνο και περάσαμε για την πρώτη λαϊκή. Με λίγους πάγκους. Ισχύουν τα ίδια. Αποστάσεις μεταξύ μας. Λίγη κίνηση αλλά λειτουργούμε. Αυτό είναι το θετικό. Αρχίζουμε και μπαίνουμε σε ένα κλίμα που δουλεύουμε σιγά- σιγά κι αυτά είναι ευχάριστα. Από την αρχή του κορωνοϊού δεν μπορούσαμε να έρθουμε, παζάρι δεν γινόταν. Βλέπω αρκετή κίνηση σήμερα. Φαίνεται ότι στη Θάσο έλειψε το παζάρι. Δύο μήνες ήταν πολλοί, δεν είχαν όλοι πού να πάνε. Οι θαμώνες που ερχόντουσαν κάθε Δευτέρα δεν είχαν πού να πάνε και τώρα αρχίζουν και μπαίνουν ξανά στο κλίμα».

ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «εδώ είμαστε όλοι μαζί, παραγωγοί, έμποροι και μικροπωλητές. Πλέον έχουν και οι μικροπωλητές στα παζάρια εκτός από την Καβάλα. Το Σάββατο δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν οι μικροπωλιτές στην λαϊκή Αγορά Καβάλας διότι ο Οργανισμός Λιμένα δεν παραχώρησε την παραλιακή Λεωφόρο.  . Δεν δόθηκε ο χώρος. Το προαίσθημα βγήκε αληθινό. Δεν μας έδωσε το χώρο ο ΟΛΚ. Ο δήμαρχος προς τιμήν του το πήρε όλο πάνω του και είπε θα βοηθήσει να ανοίξει όλη η λαϊκή, αλλά κανείς δεν δέχθηκε, έμεινε μόνος του.

Ο ΟΛΚ δεν έδωσε την παραλιακή ζώνη. Κακό πράγμα, δεν κάνει να σπέρνουμε πόνο. Μέσα στον πόνο δεν σπέρνεις πόνο αλλά βοηθάς. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν να κάνουν παζάρι στην Καβάλα 2,5 μήνες, όλο αυτό το διάστημα δεν πήραν μεροκάματο. Δεν παίζεις με τον πόνο του άλλου. Με τα 800 ευρώ που έδωσαν δεν μπορείς να ζήσεις δύο μήνες. Κανείς δεν μπορεί να ζήσει με 800 ευρώ για δύο μήνες.

Στο μεταξύ όλα τα έξοδα τρέχουν. Πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι με 800 ευρώ που θα πρωτοδώσουν. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να βοηθήσουν και κακώς που δεν το έκαναν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.