Μερικώς λειτούργησαν χθες τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Καβάλας λόγω της πρωινής χιονόπτωσης

Μερικώς λειτούργησαν χθες τα Γυμνάσια και Λύκεια της Καβάλας λόγω της πρωινής χιονόπτωση. Τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Καβάλα καταγράφηκαν στο 5ο Λύκειο και 3ο Λύκειο, όπως και στα σχολεία Παλαιοχωρίου και Νικήσιανης, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βαγενά.  Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Βαγενά που έγιναν χθες το πρωί, «βεβαίως υπήρχαν κάποια προβλήματα στα περιφερειακά σχολεία ειδικά. Στη Νικήσιανη όπως με ενημέρωσαν και στις Κρηνίδες, στο 5ο Λύκειο Καβάλας, όπως και στο 3ο Λύκειο Καβάλας υπάρχουν κάποια προβλήματα. Πριν από λίγο μίλησα με τη δήμαρχο που είναι στο δρόμο και βλέπει και αυτή τι γίνεται. Φαντάζομαι ότι αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα θα ληφθούν αποφάσεις από τους αρμόδιους φορείς. Αρμόδιος είναι ο δήμος για το κλείσιμο των σχολείων, βεβαίως θα το συζητήσουμε μαζί και θα δούμε. Η κατάσταση είναι δύσκολη από την άποψη ότι άρχισε ξανά να χιονίζει και φοβούνται για τα χειρότερα. Και τα καλοριφέρ είναι αναμμένα που σημαίνει ότι υπάρχει σχετική ζέστη στο σχολείο και οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και οι διάδρομοι μέσα στο σχολείο υπάρχουν οπότε δεν κινδυνεύουν τα παιδιά από τα χιόνια».

ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Βαγενάς «ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα βέβαια είναι των παιδιών που έρχονται από χωριά. Αλλά και με το ΚΤΕΛ είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα θα μας ενημερώσουν και από κει. Τα προαύλια των σχολείων όσο μπορούν είναι καθαρά. Υπάρχουν οι μεγάλοι διάδρομοι που μπορούν να περνάνε τα παιδιά, δεν είναι όλος ο χώρος ανοιχτός αλλά εν πάση περιπτώσει είναι καθαρά. Η ανησυχία των συναδέλφων είναι τι θα γίνει όταν συνεχίζεται η χιονόπτωση πώς θα φύγουν τα παιδιά. Προληπτικά όμως δεν μπορούμε να κλείνουμε τα σχολεία».

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Τελικά με απόφαση της Δημάρχου Καβάλας κ. Τσανάκα δεν  λειτούργησαν χθες  όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων του Δήμου Καβάλας λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Επίσης, δεν  λειτούργησαν  τα παρακάτω σχολεία στην έδρα του Δήμου Καβάλας: 6ο Γυμνάσιο, 5ο Λύκειο, 3ο Λύκειο – 4ο ΕΠΑΛ και 1ο ΓΕΛ.

Σήμερα  θα εκδοθεί νεότερη απόφαση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.