Μειώθηκαν οι νοσηλείες στην κλινική covid του Νοσοκομείου Καβάλας,δηλώσεις Κροκίδη

Μειωμένα παρουσιάζονται τα κρούσματα κορωνοϊού που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ο Διευθυντής της Παθολογικής κ. Ξενοφών Κροκίδης ανέφερε ότι όντως μειώνονται τα κρούσματα.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «διαπιστώνουμε ότι τις τελευταίες μέρες ότι έχουν μειωθεί οι νοσηλευόμενοι. Είναι γύρω στους 10 στον 5ο όροφο της κλινική covid. Είναι λιγότεροι σε σχέση με τις αρχές της εβδομάδας. Θα δούμε. Ο καιρός βοηθάει και δεν υπάρχουν λοιμώξεις. Παρά τα ανακοινωθέντα του ΕΟΔΥ, ένα σύστημα καταγραφής από γιατρούς παθολόγους κατέγραψε μια αυξημένη δραστηριότητα κατά 12%, περιστατικά τεκμηριωμένα γρίπης δεν υπάρχουν. Πανελλαδικά ένα ήταν καταγεγραμμένο, ήταν σοβαρό και χρειάστηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ. Οι καιρικές συνθήκες και στον τομέα της υγείας και στην τσέπη μας βοηθάει. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί να κάνουμε τον αντιγριπικό εμβολιασμό έγκαιρα και όσοι πρέπει να κάνουμε τη δεύτερη αναμνηστική δόση, την τέταρτη συνολικά, πρέπει να την κάνουμε».

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα και της προέδρου της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, κ. Θεοδωρίδου, μπορούν να γίνουν και τα δύο εμβόλια την ίδια μέρα. Καλό όμως είναι να το διασπάσουμε και να τα κάνουμε σε απόσταση 2-3 εβδομάδων. Υπάρχει μια σκέψη από το Υπουργείο να πωλούνται ελεύθερα τα εμβόλια από τα φαρμακεία. Μέχρι τώρα έπρεπε να συνταγογραφηθεί και να το πάρει κάποιος δωρεάν. Πλέον, μπορεί κάποιος να πάει να πληρώσει τα 12-13 ευρώ για ένα εμβόλιο της γρίπης και να του το κάνει ο φαρμακοποιός που έχει την σχετική άδεια. Είναι μια εξέλιξη όχι ευχάριστη. Προσωπικά πιστεύω ότι ο ρόλος του φαρμακοποιού είναι σημαντικός εξω-νοσοκομειακά, σαν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αλλά αυτή η εξέλιξη δεν είναι σωστή. Όπως δεν δίνουν αντιβιοτικά χωρίς συνταγή, έτσι έπρεπε να συνεχίσει να γίνεται και με τα εμβόλια. Είναι λάθος η εκτίμηση από την πλευρά του Υπουργείου ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ένωση Παθολόγων Ελλάδας αντέδρασαν σ’ αυτήν την εξέλιξη και έβγαλαν ανακοινώσεις, αλλά το Υπουργείο είναι αυτό που παίρνει τις αποφάσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.