ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Μειωμένη κατά 50% η επιβατική κίνηση στις δύο μεγάλες γραμμές του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας

Μειωμένη είναι η επιβατική κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας σε ποσοστό 50%. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Κώστας Πανταζής σημείωσε ότι η μείωση αυτή προβληματίζει τους μετόχους του ΚΤΕΛ την ίδια στιγμή που τηρούνται με αυστηρότητα όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η επιβατική κίνηση συνεχίζει να είναι μειωμένη. Δεν πάμε καλά, δεν είναι αυτό που θα επιθυμούσαμε. Σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένη περίπου κατά 50%. Και μιλάμε για τις καλές γραμμές, Θεσσαλονίκη- Καβάλα και Αθήνα- Καβάλα. Πρόκειται για τον κόσμο που έρχεται απ’ έξω στην Καβάλα, είτε για διακοπές, είτε για άλλους λόγους. Αυτές οι γραμμές παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη μείωση και είναι ένα μεγάλο θέμα για μας. Κι όσα ακούγονται τώρα αυτές τις μέρες για την Καβάλα είναι μια δυσφήμηση. Εμείς τηρούμε όλους τους κανόνες και με το παραπάνω. Καθαριότητα συνεχόμενη στα λεωφορεία, στους σταθμούς, απολυμάνσεις συνεχόμενες. Οι μάσκες, πλέον, είναι στο 100% κι από το επιβατικό κοινό κι από τους οδηγούς. Το θετικό είναι αυτό ότι ο κόσμος έχει συμμορφωθεί και φοράει μάσκες, κρατάει τις αποστάσεις στο σταθμό. Εμείς τηρούμε κανονικά όλα τα πρωτόκολλα. Περιμένουμε μια αύξηση της κίνησης αυτές τις μέρες μέχρι το Δεκαπενταύγουστο, για να μειώσουμε λίγο τη ζημιά.

Οι θέσεις που χρησιμοποιούνται μέσα στα λεωφορεία είναι το 65% του συνόλου. Σε κάποια δρομολόγια αιχμής αναγκαζόμαστε και βάζουμε διπλά λεωφορεία. Εκεί έχουμε μια ζημία. Ενώ η κίνηση είναι μειωμένη, σε κάποια δρομολόγια με 50 άτομα χρειάζεται δεύτερο λεωφορείο κι αυτό ανεβάζει τα έξοδα. Κι αυτήν την εποχή που η κίνηση είναι μειωμένη μας αυξάνει τη ζημιά».

ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ

Πρόσθεσε ότι «το δρομολόγιο των Αμμολόφων είναι επίσης πεσμένο σε σχέση με πέρυσι αλλά δεν προέρχεται από εκεί η μεγάλη ζημιά. Γενικά τα δρομολόγια μέσα στο νομό δεν έχουν μεγάλη μείωση, είναι γύρω στο 25-30%. Το βασικό έσοδο του υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι από τις μεγάλες γραμμές κι αυτές έχουν τη μεγάλη μείωση. Από τη γραμμή Θεσσαλονίκης- Καβάλας αυτοεπιδοτούμαστε για να μπορούμε να δουλεύουμε τα ζημιογόνα εντός νομού δρομολόγια.

Αυτή η μείωση οφείλεται λόγω έλλειψης ταξιδιωτών. Η Θάσος είναι άδεια. Η κίνηση εκεί είναι 70-75% χαμηλότερη. Παίζει το ρόλο του και ο κορωνοϊός. Ενώ φαινόταν ότι θα αυξηθεί η κίνηση, μόλις ακούστηκαν τα πολλά κρούσματα αρχίσαμε να έχουμε καθίζηση. Φαίνεται ότι ο κόσμος φοβάται, παρ’ όλο που μέσα στα λεωφορεία υπάρχει ασφάλεια και καθαριότητα.

Ελπίζουμε αυτές τις μέρες που μένουν για το καλοκαίρι να μειώσουμε τις ζημιές μας, όπως όλοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *