Μειωμένη αισθητά η επιβατική κίνηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας

Μειωμένη αισθητά είναι η επιβατική κίνηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας με τις κυρίαρχες γραμμές Καβάλας Θεσσαλονίκης και Καβάλας- Αθηνών να υπολειτουργούν. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Κώστας Πανταζής σημείωσε πως αυτό οφείλεται και στην έλλειψη τουριστών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η επιβατική κίνηση δεν είναι η επιθυμητή. Αν και είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού η κίνηση είναι μάλλον υποτονική. Τα βασικά δρομολόγιά μας, Καβάλα- Θεσσαλονίκη και Καβάλα- Αθήνα, υπολειτουργούν στην ουσία. Εκεί έχουμε υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα. Αυτές οι γραμμές πάντα μας συντηρούσαν, πάντα ενίσχυαν και το ενδονομαρχιακό έργο το οποίο είναι ελλειμματικό, όπως έχω πει ξανά. Από τις δύο μεγάλες γραμμές μπορούσαμε και επιδοτούμασταν και να ενισχύουμε τις τοπικές γραμμές. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την ανάλογη κίνηση και τα έσοδα από εκεί.

Σε ό,τι αφορά τις μάσκες όλοι συμμορφώνονται, αλλά δεν υπάρχει επιβατική κίνηση. Ένα μεγάλο μειονέκτημα είναι το νησί της Θάσου που αυτήν τη στιγμή είναι άδειο. Δεν έρχονται, πλέον, τουρίστες για να κάνουν διακοπές στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας κι αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα. Εμείς το βιώνουμε καθημερινά. Ο κόσμος που ερχόταν τις άλλες χρονιές απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας μέσω Θεσσαλονίκης για την Καβάλα και τη Θάσο, πλέον έχει μειωθεί κατά πολύ. Η κίνηση που θεωρείται φυσιολογική είναι μόνο Παρασκευή και Κυριακή.

Έχουμε πολλά προβλήματα αυτήν τη στιγμή. Ελπίζαμε και εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει. Ποντάρουμε στον Αύγουστο, ότι ο κόσμος θα μετακινηθεί.».

ΛΕΙΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Πρόσθεσε ότι «είμαστε σε πλήρη λειτουργία αυτήν τη στιγμή από θέμα δρομολογίων. Το μόνο που μας λείπει είναι ο κόσμος. Τα δρομολόγια στα χωριά γίνονται κανονικά. Έχουμε επανέλθει σε αριθμό δρομολογίων και το μόνο που δεν έχουμε βάλει είναι του Aεροδρομίου. Πάντα ήταν ζημιογόνο και τώρα δεν μπορούμε να το επιδοτήσουμε. Αυτήν τη στιγμή οι μέτοχοι αυτοκινητιστές στηρίζουν από την τσέπη τους τα λεωφορεία. Βάζουν μόνοι τους πετρέλαιο και πληρώνουν τα έξοδά τους. Το ΚΤΕΛ δεν μπορεί να τους δώσει τίποτα. Η εταιρεία δεν εισπράττει λεφτά, δεν είναι σε καλή κατάσταση και συν τοις άλλοις έχουν μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις για την αντικατάσταση των λεωφορείων που έχουν κάνει όλοι οι μέτοχοι. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Δρομολόγια εξωτερικού δεν υπάρχουν φέτος. Ελπίζουμε ο Αύγουστος να είναι καλύτερος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.