Μεγάλο το πλήγμα στον τουρισμό της Μυτιλήνης από τους πρόσφυγες όπως δηλώνει  ο Αντιδήμαρχος καβάλας  Ηλίας Καλανταρίδης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο Συνέδριο του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος στη Μυτιλήνη. Από την Καβάλα συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης όπου έθεσε και το θέμα του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων και αφορά ζητήματα αδειοδοτήσεων. Υπενθυμίζεται ότι όλες οι ιαματικές πηγές με τη νέα νομοθεσία αντιμετωπίζουν προβλήματα με την άδεια λειτουργίας τους.

Στις δηλώσεις του ο κ. Καλανταρίδης σημείωσε πως «ήταν η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος όπου υπήρξαν και διαδικαστικά θέματα. Έγινε μια έγκριση ισολογισμού του 2014 η οποία πρέπει να αναφέρουμε ότι ήταν και κερδοφόρα. Και μεταξύ άλλων έγινε μια συζήτηση όλων οι οποίοι εκπροσωπούν πηγές σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, σχετικά με την πορεία των αδειοδοτήσεων των ιαματικών πηγών. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η δική μας πηγή, τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων, ήταν από τις πρώτες πηγές οι οποίες αδειοδοτήθηκαν και τώρα έμεινε πλέον η φάση οι αδειοδοτημένες πηγές να πάρουν το επίσημο σήμα λειτουργίας. Όπου εκεί τώρα γίνονται διάφορες εργασίες και απαιτείται μια προσπάθεια από όλους αυτούς οι οποίοι είναι εμπλεκόμενοι, ενώ για αυτούς οι οποίοι δεν έχουν αδειοδοτήσει τις πηγές τους εκεί γίνεται ένας αγώνας δρόμου γιατί έχει δοθεί μια καταληκτική ημερομηνία στο τέλος του έτους όπου πρέπει όλες οι πηγές να έχουν ολοκληρώσει αυτά τα οποία έχουν ζητηθεί από το υπουργείο έτσι ώστε να έχουν δικαίωμα να αδειοδοτήσουν την πηγή τους. Έγινε και μια συζήτηση για μια αναπτυξιακή εταιρία που είχε ιδρύσει παλαιότερα ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδος έτσι ώστε να υποστηριχθεί το έργο του σχετικά με διάφορες παρεμβάσεις και με τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων. Αυτή τη στιγμή όμως έχουν εκλείψει οι λόγοι που κάποτε ήταν αναγκαία αυτή η αναπτυξιακή και είπαμε ότι στην επόμενη συνεδρίαση που μάλλον θα γίνει το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, θα πάρουμε τις τελικές αποφάσεις και θα οδηγηθούμε κατά πάσα πιθανότητα στη λύση αυτής της επιχείρησης, γιατί πλέον δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει και απλώς να δημιουργούμε ζημίες. Από την πλευρά του υπουργείου έχουν γίνει πολλά βήματα έτσι ώστε να αδειοδοτηθούν όλες οι ιαματικές πηγές και βέβαια εγώ θα έχω μια συζήτηση και με τα στελέχη της «Δημωφέλεια», έτσι ώστε να τελειώνει και το θέμα του σήματος που θα λάβει η ιαματική μας πηγή να είμαστε και τυπικά εντάξει όσον αφορά τη λειτουργία μας».

ΠΛΗΓΜΑ

«Θέλω επίσης να αναφέρω κάτι που μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, όπως και σε όλους τους συνέδρους και δεν έχει σχέση με τις ιαματικές πηγές. Η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Μυτιλήνη με το φοβερό πλήγμα το οποίο έχει δεχτεί ο τουρισμός της. Περπατούσα στα στενά του Μολύβου και δεν πίστευα στα μάτια μου, ότι δεν υπάρχει άνθρωπος Ιούλιο μήνα στον Μόλυβο, που είναι το βαρύ πυροβολικό του τουρισμού της Μυτιλήνης. Μιλώντας εκεί με τους αρμοδίους του δήμου αλλά και με καταστηματάρχες της περιοχής, μιλάμε για μια μείωση των κρατήσεων κατά 90%. Από 50 πτήσεις τσάρτερ που είχε το νησί την εβδομάδα φέτος έχει μόλις 5,5 πτήσεις. Καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό για την τοπική οικονομία του νησιού. Αυτό το λέω για να το ακούσουν όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο και θέλουν να στηθεί ένας χώρος φιλοξενίας μέσα στην πόλη της Καβάλας. Το είδα το έργο και στη Σάμο πριν από ένα μήνα που βρισκόμουν εκεί για συνέδριο της ΚΕΔΕ και το ξαναείδα ακριβώς το ίδιο έργο στη Μυτιλήνη. Από την αρχή έχουμε πει ότι η προσπάθεια της δημοτικής αρχής ήταν ακριβώς να μην αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις και το καταφέραμε στο ακέραιο. Ας προσέξουμε λοιπόν και ας προσέξουν όλοι αυτοί που είναι οι φιλάνθρωποι και εμείς τώρα ξαφνικά γίναμε απάνθρωποι πού υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούν τα πράγματα με μια τέτοια αλλαγή» ξεκαθάρισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *