Μεγάλη τιμή θεωρεί ο βουλευτής Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου τη συμμετοχή του στην Προανακριτική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα εποχής Γιάννου Παπαντωνίου

Μεγάλη τιμή θεωρεί ο βουλευτής Καβάλας κ. Γιώργος Παπαφιλίππου τη συμμετοχή του στην Προανακριτική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα εποχής Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο ίδιος σχολίασε πως  έχουν πολύ βαρύ έργο και πολύ δρόμο μπροστά τους, σημειώνοντας σχετικά πως «τιμή βεβαίως είναι και φυσικά αυξάνει τις υποχρεώσεις μου, γιατί έχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο για μια περίοδο όπου κατασπαταλήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά που είχαν βγει με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, αντί να χρησιμοποιηθούν είτε για παραγωγικές επενδύσεις είτε για εξοπλισμούς όμως αξιόπιστους, γιατί δυστυχώς τα όπλα και οι εξοπλισμοί που προμηθευτήκαμε ήταν και αναξιόπιστοι, παρωχημένα και μη συμβατά με τις ένοπλες δυνάμεις μας. Έχουμε τεράστιο έργο μπροστά μας, θα διερευνήσουμε έξι δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα και θα ερευνήσουμε για τυχόν ύπαρξη ευθυνών του Γιάννου Παπαντωνίου, του τότε υπουργού Άμυνας, για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας, όπως επίσης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Να πούμε όμως και να καταλογίσουμε ευθύνες στο παλιό πολιτικό σύστημα ότι δυστυχώς το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας έχει παραγραφεί, συνεπώς θα ερευνήσουμε για την ύπαρξη ευθύνης για το άλλο αδίκημα που επειδή είναι διαρκές δεν έχει παραγραφεί. Είμαστε υποχρεωμένοι να καταρτίσουμε πόρισμα μέχρι τις 28 Ιουνίου, πιστεύω ότι θα το κατορθώσουμε. Επαναλαμβάνω έχουμε μπροστά μας ένα τεράστιο έργο, ήδη υπήρξε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής κι εξέλεξε προεδρείο. Η επόμενη συνεδρίασή της, που θα συζητήσουμε τα διαδικαστικά, τη διαδικασία δηλαδή που θα ακολουθήσουμε, θα είναι την ερχόμενη Τρίτη».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ερωτηθείς αν από τη μέχρι στιγμής διαδικασία υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να εξαχθεί ένα συμπέρασμα, ο κ. Παπαφιλίππου σημείωσε πως «οι δικογραφίες αυτές έχουν σχηματιστεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και έχουν παραπεμφθεί στη Βουλή για διερεύνηση, γιατί βρέθηκε σε κάποιες απ΄ αυτές και το όνομα του κ. Παπαντωνίου, όμως είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε. Όμως ειδικά για μια σύμβαση υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν ευθύνες από την πλευρά του κ. Παπαντωνίου. Όμως εμείς ουσιαστικά θα διερευνήσουμε αν υπάρχουν ευθύνες για το αδίκημα του ξεπλύματος του βρώμικου χρήματος. Αυτό είναι το ουσιαστικό, δεδομένου ότι το άλλο αδίκημα έχει παραγραφεί. Είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε. Κρατούσα αρχή είναι ότι ο καθένας θεωρείται αθώος μέχρι να αποδειχθεί η ευθύνη του, δεν προδικάζουμε, είναι όλα τα ζητήματα προς έρευνα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση