Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στη Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Καβάλα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου από τις 08:00 έως 13:30 στην Πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας, στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

  Αθλητές, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και θεσμών έδωσαν το παρόν στη διήμερη δράση αιμοδοσίας, συμμετέχοντας ενεργά και με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Μέσω της άμεσης ανταπόκρισης στο κάλεσμα για αιμοδοσία, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, συγκεντρώθηκαν συνολικά 38 φιάλες αίματος.

  Η εθελοντική δράση αιμοδοσίας, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το Δήμο Καβάλας, τον Οργανισμό «Tο Χαμόγελο του Παιδιού» και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Την προσπάθεια υποστήριξαν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανωλά Κούρτη», ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δημοσίων Υπαλλήλων και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελληνικών Λιπασμάτων και Χημικών ELFE ΑΒΕΕ.

Η διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

  Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όσοι έχουν ανάγκη από αίμα χρειάζονται τη στήριξή μας και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστική πράξη στήριξης και αλληλεγγύης. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους έχει ως βασική προτεραιότητα, εν μέσω και των τωρινών συνθηκών, κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα Υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα όπως μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, θύματα τροχαίων ατυχημάτων να μη μείνουν χωρίς αίμα. Στο πλαίσιο αυτό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τους Δήμους και τα Δημόσια Νοσοκομεία, στηρίζει το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν την κρίσιμη αυτή περίοδο, ώστε να εξασφαλίσουν σε υψηλό επίπεδο τα αποθέματα αίματος.

  Καθ όλη τη διάρκεια της Δράσης, στην πλατεία βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

Χορηγός Φιλοξενίας:

● Galaxy Hotel

● Vournelis

● Lucy Hotel

Με τη στήριξη:

● Κέντρο Απολυμάνσεων Παναγιώτης Γκούλης , Φύλαξη CHAMPION SECURITY Πριονίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.