ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις επιχειρήσεις επισιτισμού της Καβάλας

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις επιχειρήσεις επισιτισμού της Καβάλας καθώς ταβέρνες, ουζερί, εστιατόρια κ.λ.π. είναι επί μήνες είναι εκτός λειτουργίας. Ο πρόεδρος του Σωματείου τους κ. Μάκης Κωνσταντινίδης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ανησυχία του για την επόμενη ημέρα σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις τους.

 Ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον. Είμαστε 2,5 μήνες κλειστοί και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό.

 Υπάρχει μεγάλη οικονομική στενότητα, οι υποχρεώσεις αυξάνονται συνέχεια και αυτό που περιμένουμε από την Πολιτεία είναι να βοηθήσει γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο κλάδος της εστίασης καταρρέει και χρειάζεται βοήθεια.  Πήραμε 800 ευρώ αλλά είναι λίγα σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν

 Ένα μαγαζί για να ανοίξει θέλει πολλά. Γι αυτό ζητάμε άμεση ρευστότητα,  μείωση ΦΠΑ, μείωση ενοικίων μέχρι τέλος του έτους, το δικαίωμα αλλαγής ασφαλιστικής κλάσης που την διαλέξαμε πριν ξεκινήσει η πανδημία οπότε τώρα τα πράγματα είναι πιο σφικτά. Θέλουμε από τους Δήμους επίσης να μας εξασφαλίσουν μειώσεις τελών».

 ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Και πρόσθεσε πως «Γενικά υπάρχουν πολλά προβλήματα και αυτά τα μέτρα που έχουμε ακούσει όπου θέλουμε παρέα ανά δύο μέτρα, 4 άτομα ανά τραπέζι, πως θα εφαρμοσθεί; Θα έρθει παρέα 5 ατόμων και θα τους χωρίζουμε; Πως θα γίνει; Πως θα δοθεί επιπλέον χώρος όταν δεν υπάρχει σε κάθε περίπτωση.

 Τα μαγαζιά με εσωτερικούς χώρους τι θα γίνουν; Εμείς είμαστε κλειστά από 13 Μαρτίου, θα είμαστε όλο τον Μάιο οπότε καταλαβαίνετε τι γίνεται.  Επίσης νομίζω ότι μπορούμε να ανοίξουμε πιο μπροστά. Και ακούω ότι ο υπουργός Ανάπτυξης το σκέφτεται και αυτό. Πρωτόγνωρες καταστάσεις και για να επιβιώσουμε πρέπει να βοηθηθούμε.  Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα.  Κάποιοι θα κλείσουν, κάποιοι έκλεισαν ήδη.

 Όλοι κάνουν προσπάθεια να επιβιώσουν ενώ αυτοί οι καταστηματάρχες που είναι κοντά στην σύνταξη σκέφτονται πολύ αν θα ανοίξουν και πάλι».

 Ο ίδιος έκανε λόγο για χρήση αντισηπτικών, για συμμετοχή σε δράσεις των άλλων επαγγελματιών προκειμένου να στηριχθεί η αγορά. «Δεν ξέρουμε αν ο κόσμος φοβηθεί, αν θα συνεχίσει να έρχεται κοντά μας. Ο φόβος και η αβεβαιότητα δεν ξέρω πως θα λειτουργήσουν» τόνισε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *