ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Μείωση μέχρι και 30% στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης στην Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Μείωση μέχρι και 30% παρουσιάζει η κατανάλωση στο πετρέλαιο θέρμανσης στην Καβάλα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «η χρονιά κλείνει οριστικά στις 30 Απριλίου, όπως κάθε χρόνο. Έτσι είναι η περίοδος για το πετρέλαιο θέρμανσης, από 15 Οκτωβρίου μέχρι 30 Απριλίου. Σίγουρα τα αποτελέσματα είναι αρκετά αρνητικά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά λόγω και του πιο ήπιου χειμώνα που είχαμε αυτήν τη σεζόν, αλλά λόγω και της αύξησης στην τιμή του καυσίμου και της μείωσης της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επέβαλλε αυτήν τη χρονιά η κυβέρνηση. Θα είμαι λίγο δυσάρεστος ότι κάθε χρόνο, δυστυχώς, σ’ ένα προϊόν που το έχω πει πάρα πολλές φορές, το οποίο δεν είναι προϊόν πολυτελείας, επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης όπως στα είδη πολυτελείας. Αυτήν τη στιγμή ο καταναλωτής πληρώνει πάνω από 50-55 λεπτά ειδικού φόρου κατανάλωσης στο συγκεκριμένο προϊόν και ΦΠΑ που πολλές φορές το κάνει αποτρεπτικό για πάρα πολλούς από μας τους καταναλωτές. Και τα καύσιμα κίνησης έχουν παρουσιάσει μια μικρή πτώση στο κλείσιμο του 2017 και τα πράγματα δεν είναι πάρα πολύ καλά για μας τους πρατηριούχους αλλά πολύ περισσότερο για τους καταναλωτές. Πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική. Ίσως του χρόνου με την κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης που σχεδιάζεται, είναι μία καλή αφορμή να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. Αυτές είναι οι κινήσεις μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια προς το κράτος, προς τις κυβερνήσεις όλων αυτών των ετών και ίσως πρέπει να το σκεφτούν ούτως ώστε να απαλύνουν τους καταναλωτές από ένα πολύ υψηλό κόστος που είναι αυτό της θέρμανσης».

ΠΤΩΣΗ 30% ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Για το αν αληθεύει ότι η πτώση κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης έφτασε το 30% είπε ότι «ναι, σε πολλές περιοχές. Ίσως και να το ξεπέρασε. Τα επίσημα στοιχεία αυτήν τη στιγμή μιλάνε για πανελλαδικά τη μείωση που αγγίζει το 10% με 15%. Σίγουρα θα μπορούμε να μιλήσουμε με πιο συγκεκριμένα στοιχεία μετά τη λήξη της περιόδου, μετά τις 30 Απριλίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *