Κύριο άρθροΠολιτική

«Μείζον θέμα τα διόδια της Καβάλας, λύση μέσω των αναλογικών διοδίων» εκτιμά ο βουλευτής Γιώργος  Παπαφιλίππου

Το θέμα των διοδίων στην Παράκαμψη Καβάλας είναι μείζον για την Καβάλα και έχει απασχολήσει τους βουλευτές. Ο βουλευτής κ. Παπαφιλίππου έκανε σχετικές δηλώσεις. Όπως τόνισε αρχικά «Έχουμε πει από την Παρασκευή ότι και στην Εγνατία Οδό αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι να λειτουργήσει το αναλογικό σύστημα.

Αυτό το σύστημα δηλαδή που θα είναι έτοιμο για εφαρμογή στις αρχές του επόμενου έτους και σε περίπτωση που δεν αποτραπεί η λειτουργία του σταθμού, του μετωπικού σταθμού βέβαια, είναι σίγουρο ότι δεν θα λειτουργήσει καθόλου ή αν λειτουργήσει θα είναι για πολύ λίγο.

Το σύστημα που θα εφαρμοσθεί για όλους τους σταθμούς της Καβάλας είναι εξαιρετικό, δίκαιο και η χρέωση θα γίνεται ανάλογα με τα διανυόμενα χιλιόμετρα και το σημαντικότερο είναι αυτό που καθιερώνεται στα φορτηγά αυτοκίνητα, ότι δηλαδή με την είσοδο τους στα ελληνικά εδάφη, θα εφοδιάζονται με μηχάνημα και δεν θα μπορούν να πάνε από παράδρομους και επίσης θα μπορεί να ελέγχεται με τον τρόπο αυτό και το παρεμπόριο που γίνεται ορισμένες φορές.

Άρα θα μπορεί να ελεγχθεί το όχημα από την ώρα που θα μπει στην ελληνική επικράτεια, μέχρι να φύγει. Και επίσης διόδια δεν θα πληρώνουν τα ΑμΕΑ και οι άνεργοι. Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν γιατί όσες φορές δεσμευθήκαμε για κάποια ζητήματα εμείς ήμασταν εντάξει και σωστοί στις υποσχέσεις μας.

Τα αναλογικά διόδια θα είναι μια πραγματικότητα από τις αρχές του 2019!».

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Τώρα η κατασκευή του σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη καβάλας είναι απόρια της Υπουργικής Απόφασης του 2014. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.  Τα συμφωνηθέντα πρέπει να πληρώνονται και αυτό συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση. Εμείς βέβαια δεν σταματήσαμε ποτέ να παλεύουμε για την αποτροπή κατασκευής αυτού του σταθμού. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη και αν δεν καταστεί δυνατός ο στόχος αυτός, θα χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση καμερών. Γιατί τα ιδιωτικά αυτοκίνητα που κινούνται στην Εγνατία Οδό θα δουν καταγραφή με κάμερες.

Οπόταν η ζημιά θα περιορισθεί στο ελάχιστο»!

ΠΕΡΙ ΤΑΙΠΕΔ

 Ο ίδιος τόνισε ότι θα συναντηθούν με τη Δήμαρχο κ. Τσανάκα στο ΤΑΙΠΕΔ. «Εκεί θα τους πούμε ότι δεν πρέπει να γίνουν τα διόδια λόγω έλευσης των αναλογικών διοδίων και λόγω λανθασμένου σημείου για την κατασκευή του σταθμού αυτού.

Επίσης θα τους πούμε ότι αν λειτουργήσουν εδώ τα διόδια θα υπάρξουν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της Καβάλας. Τα επιχειρήματα είναι πάρα πολλά και υπέρ της κατασκευής δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα, πέρα από τη δέσμευση του 2014».

Αναφορικά με τις υπουργικές επισκέψεις του κ. Τσιρώνη και της κ. Κουντουρά, ο ίδιος τόνισε ότι «ήρθαν και άκουσαν. Στον κ. Τσιρώνη μάλιστα η Δήμαρχος  έθεσε  το θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά και την κατασκευή ενός  κυνοκομείου,  ενώ ο κ. Τσιρώνης μίλησε και με τους κτηνοτρόφους για όσα τους απασχολούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *