Κύριο άρθροΠολιτική

«Μαύρα» μαντάτα για τους παρατασιούχους συμβασιούχους του Δήμου Καβάλας, όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Όπως ανακοινώθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η δήμαρχος Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα θα μεταβεί σήμερα στην Αθήνα μαζί με την πρόεδρο της «Δημωφέλεια» κα Αναστασία Ιωσηφίδου, όπου θα συναντηθούν με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη για διάφορα θέματα που διεκδικεί ο Δήμος Καβάλας, με σημαντικότερο αυτό που αφορά του πρόσφυγες. Σύμφωνα με την κα Τσανάκα δεν αναμένουν και πολλά πράγματα από αυτήν τη συνάντηση, πλην όμως διεκδικούν τα πάγια αιτήματα του Δήμου Καβάλας. Ακολούθως, η κα Τσανάκα ενημέρωσε το Σώμα για το θέμα των παρατασιούχων συμβασιούχων στην Υπηρεσία Καθαριότητας τονίζοντας ότι χθες το μεσημέρι την ενημέρωσαν από τον ΑΣΕΠ ότι από τους 63 συμβασιούχους μόνον οι 4-5 προκρίθηκαν σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις μονίμου προσωπικού 120 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας που θα γίνουν άμεσα. Μάλιστα αυτό αφορά προσωρινούς πίνακες προσλήψεων καθώς αργότερα θα βγουν οι οριστικοί αφού πρώτα γίνουν οι ενστάσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η κα Τσανάκα εξέφρασε τη ανησυχία της καθώς ο Δήμος Καβάλας επείγεται για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υπηρεσία Καθαριότητας διότι έρχεται το καλοκαίρι και οι ανάγκες στην καθαριότητα θα είναι πολύ μεγάλες. Για μία ακόμη φορά τόνισε ότι ο Δήμος Καβάλας θα είναι στο πλευρό αυτών των ανθρώπων δεδομένου ότι θα πρέπει να διεκδικήσουν δικαστικά περαιτέρω τη δικαίωσή τους αφού πρωτοδίκως και δικαιώθηκαν. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γραμμένος σχολίασε ότι δυστυχώς ζούμε αυτήν την κατάσταση με ευθύνη της Ελληνικής Κυβέρνησης.

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ

Από την πλευρά των παρατασιούχων συμβασιούχων ο κ. Δελημπασίδης που είναι ο πρόεδρός τους, δήλωσε ότι καλύφθηκε από τη δήμαρχο και ρώτησε αν με τους προσωρινούς πίνακες που ανακοινώθηκαν για αυτούς που προσλαμβάνουν στην καθαριότητα, μπορούν να προσληφθούν προσωρινά και να πιάσουν δουλειά. Η κα Τσανάκα απάντησε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, απλά υπάρχει ο κίνδυνος με τους οριστικούς πίνακες κάποιοι από τους προσληφθέντες να απορριφθούν.

Στη συνέχεια ο κ. Μουριάδης δήλωσε στο πλευρό των συμβασιούχων όπως και ο κ. Μ. Παπαδόπουλος ενώ ο κ. Β. Παππάς σχολίασε ότι κάθε φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μία δυσάρεστη εξέλιξη. Πρόσθεσε, δε, ότι οφείλουν σαν Δήμος να προχωρήσουν σ’ έναν μεγάλο προγραμματισμό ώστε να υπολογίσουν ποιο είναι το αναγκαίο προσωπικό για το Δήμο Καβάλας και να το διεκδικήσουν αγωνιστικά από την Κυβέρνηση. Καταληκτικά, η κα Τσανάκα δήλωσε ότι ο Δήμος Καβάλας βρίσκεται σε διαδικασία σύνταξης νέου οργανισμού λειτουργίας ώστε να δουν ποιες υπηρεσίες πρέπει να ενωθούν για να μπορέσει να ανταπεξέλθει ο Δήμος στις λειτουργικές του ανάγκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *