«Μας ενδιαφέρει η προσφορά στον συνάνθρωπο και για αυτή αγωνιζόμαστε» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών «Στέλλα Μανώλα Κούρτη» Γιώργος Βασιλειάδης

Εκατόν εικοσιπέντε μονάδες αίματος  συγκέντρωσε ο Σύλλογος Αιμοδοσίας «Στέλλα Μανώλα Κούρτη» το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Βασιλειάδης σημείωσε ότι περίμεναν καλύτερη ανταπόκριση από πλευράς αιμοδοτών.

Όπως ανέφερε αρχικά «Η αλήθεια είναι ότι αυτή η αιμοληψία μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση αφού δεν έχουμε συνηθίσει να συγκεντρώνουμε μόνον 125 ασκούς αίματος. Υπάρχουν βέβαια διάφορες δικαιολογίες για το τι έφταιξε και φτάσαμε σε αυτόν τον αριθμό.

Συζητήσαμε και με τους γιατρούς και με τους νοσηλευτές και όλοι μας είπαν ότι υπάρχει μια ίωση η οποία ίσως και να ευθύνεται για την περιορισμένη προσέλευση των πολιτών. Αυτό μας παρηγορεί εν μέρει αλλά η αλήθεια είναι ότι με 15 εργαζόμενους ομάδων  και με ένα τόσο μεγάλο πληθυσμό πόλης, μπορούμε να πηγαίνουμε και καλύτερα…

Η αλήθεια είναι ότι δεν μας στεναχωρεί αυτή η εξέλιξη, είμαστε αισιόδοξοι, κάνουμε το έργο μας και αυτό που πρέπει, ενημερώνουμε όσους πρέπει και προχωράμε. Άλλωστε κάθε τόσο  – κάθε μήνα αιμοδότες από τον σύλλογο  μας ανεβαίνουν στο νοσοκομείο και κάνουν εκεί την αιμοδοσία τους.

 

Για εμάς ο αριθμός των αιμοδοσιών ανά έτος είναι ένα παρήγορο νούμερο και με αυτό δέχεται βοήθεια ό έχοντας ανάγκη αίμα ανά το πανελλήνιο».

 Η ΟΥΣΙΑ

Ο κ. Βασιλειάδης εκτιμά ότι η αλήθεια δεν είναι τα νούμερα αλλά η ουσία. «Μπορεί να περάσει κάποιος άνθρωπος, να μας πει καλό κουράγιο και να μας στηρίξει με τον λόγο του. Εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρχουν τα ιδεώδη και κάθε φορά και ένας καινούριος αιμοδότης να υπάρχει για εμάς είναι ένα όφελος. Εμείς θέλουμε να βοηθάμε σε κάθε περίπτωση τον συνάνθρωπο» πρόσθεσε.

Αναφορικά με μελλοντική σχέδια τόνισε ότι επίκειται νέα αιμοδοσία με την ευθύνη να βαραίνει το ΕΚΑΒ Καβάλας. «Μάλλον στο Νοσοκομείο θα γίνει αν και θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες και δια του ΕΚΑΒ.

Από εκεί και πέρα με το νέο έτος, το 2019 θα ετοιμάσουμε μια εκδήλωση για τα 30 χρόνια ύπαρξης του συλλόγου, χρόνια προσφοράς. Τα ιδανικά είναι υψηλά και εμείς ακολουθούμε εκείνους τους δημιουργούς που έδρασαν με στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο» κατέληξε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.