Κύριο άρθροΠολιτική

«Μας απασχολούν τα τοπικά θέματα, όπως τα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων, αλλά και ο ΤΑΡ και  η ΒΦΛ» δηλώνει ο βουλευτής Καβάλας  Παπαφιλίππου Γιώργος

Νέα δρομολόγια είχαμε από χθες για την πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου τα οποία είναι κατά ένα λιγότερα…  Γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους κατοίκους της Θάσου από τον Πρίνο μέχρι τον Θεολόγο  καθώς με 2 δρομολόγια την ημέρα νοιώθουν σαν αποκλεισμένοι…. … Ο βουλευτής Καβάλας κ. Παπαφιλίππου Γιώργος έκανε σχετικές δηλώσεις.

«Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα επιβληθεί η δημόσια υπηρεσία όπως αρχικά είχε ακουσθεί στις ναυτιλιακές εταιρέιες. Στόχος είναι να διατηρηθούν τα δρομολόγια όπως είχε γίνει πέρσυ, ενδεχομένως να έχουμε ένα λιγότερο. Τα δρομολόγια έχουν διασφαλισθεί και δεν θα υπάρξει κανένα χρονικό κενό και για όλη την χειμερινή περίοδο.  Θα είμαστε δηλαδή καθόλα εντάξει για όλη την περίοδο και δεν θα έχει σχέση το πρόγραμμα αυτό που λένε οι εταιρείες. Θα έχουμε συνεχή εκτέλεση των δρομολογίων καθόλη την χειμερινή περίοδο. Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο από 1-1-2017 ή γενικά μέσα στον Ιανουάριο να δρομολογηθεί και ένα καινούριο πλοίο της εταιρείας ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ, ο ΝΙΚΗΤΗΣ οπότε θα έχουμε και καλύτερη εξυπηρέτηση της γραμμής Καβάλας – Πρίνου.

Θα είναι ένα γρήγορο πλοίο, για 50 αυτοκίνητα  και θα πηγαίνει πιο γρήγορα σε σχέση με τα συμβατικά πλοία».

 

ΣΥΣΚΕΨΗ

 

Αναφορικά τώρα με την σύσκεψη για τον αγωγό ΤΑΡ ο ίδιος είπε ότι  «Έχει προγραμματισθεί και έχει δρομολογηθεί η σύσκεψη. Η Δήμαρχος κ. Τσανάκα προέβη στις κινήσεις που έπρεπε, έχει στείλει δηλαδή τις προσκλήσεις, καθώς επίσης και τα γραπτά ερωτήματα των ενδιαφερομένων προς αυτούς που θα συμμετάσχουν ώστε να έχουν προλάβει να επεξεργαστούν τα ερωτήματα και να δώσουν τις αναγκαίες απαντήσεις.

 

Όσο για τις 90 χιλιάδες ευρώ που μας υπολείπονται από το υπουργείο για την κάλυψη των δαπανών που έγιναν από το Δήμο Καβάλας για την φιλοξενία των προσφύγων, αυτό το θέμα θεωρείται πια λήξαν.

Η Δήμαρχος λέει ότι τελικά το όλο ζήτημα οι δημοσιογράφοι το δημιουργούν. Θα το δηλώσω όμως για μια ακόμη φορά. Από τον Μάρτιο ακόμη θα μπορούσαν να ληφθούν τα χρήματα και να γίνει εκταμίευση των ποσών. Όταν μάλιστα 27 δήμοι  πήραν τα χρήματα από το ίδιο κονδύλιο και κανένα πρόβλημα δεν προέκυψε».

ΠΕΡΙ ΒΦΛ

Ο κ. Παπαφιλίππου αναφέρθηκε και στο θέμα της ΒΦΛ τονίζοντας ότι «Αναφορικά τώρα με το ραντεβού με τον υπουργό Επικρατείας  κ. Φλαμπουράρη για το θέμα της ΒΦΛ ελπίζω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνει. Στόχος και πρόθεση του υπουργού είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να γίνει το ραντεβού με τη διοίκηση των απολυμένων.

Όσο για τα διόδια της περιοχής μας, εμείς πρέπει να πούμε ότι ο διαγωνισμός για τα δικά μας τα διόδια δεν έχει γίνει ακόμη. Είναι ένα θέμα που συζητείται ευρύτατα και δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη. Εν πάσει περιπτώσει όμως γίνεται συζήτηση ευρεία και θ α δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματά της. Πάντως εκείνο που πρέπει να πω είναι ότι και αν κατασκευασθούν τα διόδια αυτά σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Πιτσιόλα μάθαμε ότι θα είναι αναλογικά.

Ανεξάρτητα από το αν θα δημιουργηθούν νέοι σταθμοί. Πάντως το θέμα συζητείται και δεν έχει τελειώσει. Αν τελειώσει να συζητήσουμε ξανά ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Τέλος περιμέναμε να αλλάξουν τα δρομολόγια της Ολυμπιακής. Είναι δέκα την εβδομάδα και ξέρω ότι μιλήσαμε και με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Παναγιωτόπουλο αλλά και με τους βουλευτές της Δράμας, ώστε να κάνουμε μια παρέμβαση. Βέβαια η εταιρεία είναι ιδιωτική και δεν ξέρω κατά πόσο μια παρέμβαση θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα. Η παρέμβαση πάντως θα γίνει και θα δούμε. Το πρωινό δρομολόγιο όποτε υπάρχει είναι αργά και μας δημιουργεί πολλά προβλήματα. Πολλές φορές θα αναγκαστούμε να ταξιδεύουμε και από Θεσσαλονίκη. Κατά την εαρινή περίοδο είναι καλή η εξυπηρέτηση. Το θέμα και το πρόβλημα είναι με τα χειμερινά δρομολόγια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *