ΕργασίαΚύριο άρθρο

Μανώλης Κελαϊδάκης:  Η Διοίκηση της ΒΦΛ τραβάει τα πράγματα στα άκρα…

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

«Ξεπερνάει κάθε όριο  η επικείμενη μήνυση κατά εργαζομένων  στην Καβάλα  Oil  λόγω του ότι συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων  στην ΒΦΛ» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου της Καβάλα Oil  κ. Μανώλης Κελϊδάκης. Συγκεκριμένα η εταιρεία φέρεται να κατέθεσε μηνύσεις  και σε εργαζόμενους στα πετρέλαια για τον ανωτέρω λόγω ενώ ο κ. Κελαϊδάκης σχολίασε πως πλέον η κατάσταση οδηγείται στα άκρα…

Αναλυτικά ο κ. Κελαϊδάκης τόνισε πως  ενημερώθηκαν μέσω των δικηγόρων ότι θα κατατεθούν μηνύσεις και για τους εργαζόμενους της εταιρείας τους, χωρίς να γνωρίζει αν θα κατατεθεί μήνυση για τον ίδιο ή κάποια άλλα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου τους ή κατά άλλων συναδέλφων τους.  «Εν έτη 2016 φτάνουμε στο σημείο να απαγορευτεί και η συμπαράσταση προς συναδέλφους εργαζόμενους και δεν νοείται κανείς  να συμπαρασταθεί σε έναν τόσο δίκαιο αγώνα και δεν νοείται να έχει ο εργαζόμενος τα δικαιώματα που είχε παλιά, δηλαδή ξεπερνάει κάθε όριο αυτή η κατάσταση  και σε λίγο θα φοβόμαστε να βγούμε έξω μήπως και μας κατηγορήσουν ότι κάναμε κάτι παράνομο» σημείωσε χαρακτηριστικά.  Μάλιστα τόνισε πως η κατάσταση είναι για γέλια και συγχρόνως τραγική  και πως θα πρέπει να παρέμβει η Αστυνομία διότι έχει εξαπολύσει ο κ. Λαυρεντιάδης και ο κ. Μπεχράκης  έναν φόβο και έναν τραμπουκισμό στην Καβάλα  και μία έμμεση απειλή πρώτα από όλα στους εργαζόμενους της ΒΦΛ, κάτι που το ζούμε όλους αυτούς τους 2,5 μήνες με αυτό το ανθρωποκυνηγητό. Ο κ. ΚελαΙδάκης έκανε λόγο για εκφοβισμό των εργαζομένων όπου όποιος κουνιέται του γίνεται μήνυση,  δεν επιτρέπεται στους εργαζόμενους να διαβάσουν την σύμβαση τους και ούτε να υπογράψει κανείς συμβάσεις αορίστου χρόνου, μία κατάσταση που την χαρακτήρισε ως έμμεση χούντα μέσα στην πόλη της Καβάλας.

ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΑΝ

Πρόσθεσε δε ότι προφανώς οι άνθρωποι της ΒΦΛ έτσι  έχουν μάθει στην ζωή τους  καθώς το πολιτικό σύστημα τους επέτρεπε να λειτουργούν έτσι και σήμερα έρχονται να το επιβάλλουν στην Βιομηχανία και μέσα στην πόλη!  Επίσης ανέφερε ότι βίωσαν περίεργες καταστάσεις και την προηγούμενη εβδομάδα όταν ήταν στην πύλη του εργοστασίου και κάποιοι security της εταιρείας του κ. Μπεχράκη αλλά και αστυνομικοί  τους ρωτούσαν τι ήθελαν εκεί παροτρύνοντας τους να πάνε στα Πετρέλαια!  «Εμείς δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι συμπαραστεκόμαστε από την πρώτη στιγμή στον αγώνα των εργαζομένων  και καλέσαμε και το Δημοτικό Συμβούλιο να συμπαρασταθεί  και φτάσαμε αντί να καλείται ο κόσμος για συμπαράσταση να υπάρχουν απειλές για να φύγει ο κόσμος από την συμπαράσταση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μάλιστα προέβλεψε ότι αυτός ο αγώνας θα πάρει άσχημες διατάσεις διότι όσο συνεχίζεται αυτή η αδιάλλακτη στάση παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Εργασίας έβγαλε μία θετική απόφαση για τους εργαζόμενους ενάντια στις απολύσεις. «Και ενώ περιμέναμε η εταιρεία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων  για να βρεθεί μία λύση, η απάντηση ήταν 12 νέες απολύσεις και μηνύσεις και αυτό τραβά τα πράγματα στα άκρα, η εταιρεία τραβά τα πράγματα στα άκρα και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις διαφορετικά θα έχουμε ντράβαλα» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *