ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Μακάρι φέτος να έχουμε τουρισμό με ποιότητα» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας  Παναγιώτης Βασιλούδης

Μεταβατική χαρακτήρισε την περίοδο αυτή ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας κ. Παναγιώτης Βασιλούδης για τις επιχειρήσεις εστίασης και τα καφέ μπαρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Η αγορά έχει μια πτώση αυτές τις ημέρες και αυτό είναι λογικό. Σκεφτείτε ότι οι μισθοί τελείωσαν, οι συντάξεις που ήρθαν πριν από 40 ημέρες τελείωσαν κι όλοι αναμένουν χρήματα για να μπορέσουν να κινηθούν και πάλι.

Η αγορά της Καβάλας ζει από τις συντάξεις και από τους δημοσίους υπαλλήλους. Ευτυχώς που έχουμε τουρίστες και από τα Βαλκάνια, Βούλγαρους, Ρουμάνους και καλά που είναι και αυτοί και έχει κάποια σχετική κίνηση.

Αν ένα μαγαζί όμως, δουλεύει  μόνον  Σάββατο και Κυριακή τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι μπορεί να πληρώσει αυτό το μαγαζί με δύο ημέρες εργασίας.

Σιγά σιγά τα παλεύουμε όλοι οι επαγγελματίες που χρωστάμε τους πάντες, να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας».

ΦΤΩΧΗ ΠΟΛΗ

Πρόσθεσε δε πως «Γιατί σε μία  πόλη που ανοίγουν νέες  καφετέριες και αρτοποιία είναι η πιο φτωχιά πόλη. Κάποτε είχαμε  τα φασόν, τα καπνά, είχαμε δερμάτινα. Όλα έφυγαν και τώρα περιμένουμε από τους λίγους και από τον τουρισμό κάτι να γίνει. Κακά τα ψέματα η Ελλάδα σώζεται από τον τουρισμό. Χωρίς αυτόν θα ήμασταν χειρότερα από τα Βαλκάνια.

Τώρα λίγο ο καιρός ανοίγει, θα αρχίσει ο κόσμος να βγαίνει έξω. Είναι και οι εκπτώσεις βέβαια αλλά γενικά όλα είναι δύσκολα. Σάββατο και Κυριακή δουλεύουμε καλά αλλά με 3-4 ώρες που κάθεται ένας στην καφετέρια, τι να βγάλει ο επιχειρηματίας;

Απλά περιμένουμε να δούμε, ιδίως τώρα που όλοι λένε όλοι ότι και φέτος θα έχουμε καλή κίνηση, αναμένουμε  να έχουμε τουρίστες με ποιότητα. Γιατί δεν θέλουμε η ποιότητα να πηγαίνει μόνο προς Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο… Θέλουμε να έρχεται και προς τα εδώ ο ποιοτικός τουρίστας.. Χρειαζόμαστε τους ποιοτικούς τουρίστες.

Γιατί έχουμε ένα φανταστικό νησί, που προσφέρει τα πάντα αλλά η ποιότητα των τουριστών δεν είναι καλή. Είναι τελευταίας διαλογής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *