« Μακάρι να βρούμε άλλα ισοδύναμα και να μην έχουμε την μείωση του αφορολογήτου» δηλώνει ο φοροτέχνης λογιστής  Ντίνος Κλειτσιώτης

Η μείωση του αφορολόγητου για κάθε 1000 ευρώ σημαίνει 220 ευρώ επιπλέον φόρο για τους πολίτες  όπως ανέφερε ο φοροτέχνης λογιστής κ. Ντίνος Κλειτσιώτης.  Ο τελευταίος ευχήθηκε να μην υπάρξει μείωση του αφορολόγητου, αν και όπως διαφαίνεται είναι αναπόφευκτο λόγω των απαιτήσεων των δανειστών…

Αναλυτικά ανέφερε ότι «Η μείωση του αφορολογήτου σημαίνει ότι για κάθε 1000 ευρώ μείωση θα βλέπουμε 220 ευρώ επιπλέον φόρο.  Ο συντελεστής είναι στο 22%, το αφορολόγητο είναι στις 8.500 και δεν ξέρουμε που θα πέσει. 7 – 6 χιλιάδες; Όπως και να είναι κάθε 1000 ευρώ θα βλέπουμε 220 ευρώ επιπλέον φόρο.

Όπως καταλαβαίνετε αν πάμε στις 5000 ευρώ το αφορολόγητο  η επιβάρυνση για κάθε φορολογούμενο θα είναι 800 και πλέον ευρώ. Ένα νούμερο πάρα πολύ μεγάλο για αυτό και όλοι μας λέμε, μακάρι οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν και είθε να μην φτάσει το αφορολόγητο εκεί».

Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Εύχομαι να κλείσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μακάρι να μην φορολογηθούν αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη. Η μείωση του αφορολογήτου για τα κατώτατα εισοδήματα είναι επιβαρυντική. Αν κάποιος παίρνει 800 ευρώ σύνταξη έχει ένα συνολικό εισόδημα 10 χιλιάδες ευρώ. Αν το αφορολόγητο πέσει από τις 8 στις 5 χιλιάδες αμέσως θα επιβαρυνθεί 800 ευρώ, μια σύνταξη επιπλέον.

Εύχομαι πραγματικά η διαπραγμάτευση να μην έχει τόσο μεγάλες επιπτώσεις κυρίως  βέβαια για τους οικονομικά ασθενέστερους».

ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ…

Ο κ. Κλειτσιώτης επανερχόμενος για την επικείμενη μείωση του αφορολόγητου, ανέφερε πως « Αν τώρα μια μητέρα για παράδειγμα με δύο παιδιά έχει το αφορολόγητο 8500 και για το ένα παιδί, ανεβαίνει το αφορολόγητο στις 9 χιλιάδες για το δεύτερο στις 9.200 και για το τρίτο στις 9.500. Δηλαδή μια οικογένεια με τρία παιδιά έχει αφορολόγητο 9.500 ευρώ.

Σε ευρώ δηλαδή, ένας που έχει τρία παιδιά έχει έκπτωση από τον φόρο του, 2100 ευρώ. Αυτός που έχει δύο παιδιά έχει έκπτωση 2000 ευρώ. Μιλάμε για έκπτωση φόρου. Για αυτό και λέω και πάλι αν πέσει το αφορολόγητο θα έχουν μεγάλες εκπτώσεις φορολογούμενοι με μικρά εισοδήματα.

Εκτίμηση μου και θέληση μου είναι να μείνει το αφορολόγητο εκεί που είναι. Αλλά τα σενάρια και οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης μιλούν για 6000 ευρώ. Μακάρι να βρούμε άλλα ισοδύναμα και να μην έχουμε την μείωση του αφορολογήτου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.