Μακάριος Λαζαρίδης: «Το παραδικαστικό υποκινείτο, κατευθυνόταν και τελούσε εν γνώσει του κ. Τσίπρα»

«Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε, με την πολιτική ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε ανοικτές ποινικές υποθέσεις… Πρόκειται, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, για ένα καλά οργανωμένο παρακράτος, με πρωταγωνιστές κορυφαία στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». Αυτό τονίζει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» και το δημοσιογράφο κ. Απ. Χονδρόπουλο, επικαλούμενος το σχετικό πόρισμα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Λαζαρίδης δηλώνει βέβαιος ότι «η παραδικαστική λειτουργία της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υποκινείτο, κατευθυνόταν και τελούσε εν γνώσει της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Στην παρούσα φάση, όμως, δεν θα μπορούσαν να ερευνηθούν οι σχετικές ευθύνες καθώς η εντολή της Βουλής προς την προανακριτική περιόρισε τις έρευνες αποκλειστικά στις ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου. Υποχρέωσή μας είναι να αναζητήσουμε την αλήθεια μέχρι τέλους και αυτό θα κάνουμε».

Σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο κ. Λαζαρίδης εκτιμά ότι «ο Ερντογάν, με την προκλητική του απόφαση, το μόνο που καταφέρνει είναι τη διεθνή απομόνωση της χώρας του και τη διατάραξη των σχέσεών της με την παγκόσμια κοινότητα. Ουσιαστικά, επιλέγει να αλλάξει  προσανατολισμό και απομακρύνεται από τη Δύση».

Χαρακτηρίζει δε «καθοριστικό» το ρόλο της διεθνούς κοινότητας, επισημαίνοντας ότι «μέχρι τώρα, υπάρχει σύσσωμη αντίδραση σε επίπεδο δηλώσεων. Ήρθε η ώρα, η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της και, εφόσον χρειαστεί, να καταδικάσει και εμπράκτως τη συμπεριφορά του Ερντογάν».

Αναφερόμενος στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Λαζαρίδης επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «παρά τις δυσκολίες, χωρίς λαϊκίστικες κορώνες και με περισσότερα έργα από λόγια, ανταποκρίθηκε απόλυτα στις απαιτήσεις, βάζοντας στέρεες βάσεις για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών και βελτιώνοντας την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Η Ελλάδα κατάφερε μέσα σε αυτό το διάστημα να ξανακερδίσει τη χαμένη της αξιοπιστία και αξιοπρέπεια. Κομβικό σημείο, κατά τη γνώμη μου, είναι και η αποκατάσταση του αισθήματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικών. Προφανώς, ο δρόμος είναι ανηφορικός, όμως είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί, θα πετύχουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την επανεκκίνηση της οικονομίας». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.