Μακάριος Λαζαρίδης: «Την ώρα της μάχης και της επανεκκίνησης δεν κάνεις εκλογές»

«Μέχρι αυτή την ώρα οι επιλογές της Κυβέρνησης έχουν δικαιωθεί πλήρως. Και το λέω αυτό γιατί θέλει πολιτικό θάρρος και παρρησία να ακολουθήσεις απόλυτα τη γνώμη των ειδικών. Και με αυτό τον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε σε όλους τι πραγματικά εστί πολιτική, πολιτικός και πολίτης». Αυτό τονίζει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία» και το δημοσιογράφο κ. Ν. Οικονόμου.

Όπως αναφέρει, «η κερδισμένη αξιοπιστία της χώρας και η εμπιστοσύνη που δείχνουν πλέον οι πολίτες στην Κυβέρνησή τους είναι δύο από τα θετικά πάνω στα οποία πρέπει να χτίσουμε την επόμενη ημέρα. Ασφαλώς και η καθημερινότητα που θα διαμορφωθεί δεν θα είναι η ίδια με την καθημερινότητα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αυτό ωστόσο αποτελεί ένα πρόσθετο κίνητρο για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη παραγωγή πολιτικής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει ότι «χρειάζεται συνεχής εκτίμηση της κατάστασης και άμεσες επεμβάσεις εκεί και όπου πρέπει. Και από εκεί και πέρα χρειάζεται πολυμέτωπη και δυναμική επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειάζεται μία Νέα Συμφωνία. Ένα νέο New Deal. Χρειάζεται να μπολιάσουμε τις οικονομίες μας με νέο, φτηνό χρήμα το οποίο επιβάλλεται να “γυρίσει” όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην πραγματική οικονομία και στις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές. Είμαι σίγουρος ότι παρά το γεγονός ότι οι δυσκολίες είναι πρωτόγνωρες και πάλι θα τα καταφέρουμε».

Ερωτηθείς για τις φήμες περί εκλογών, ξεκαθαρίζει πως «όταν η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση δεν κάνεις εκλογές. Δεν μπορεί να χαθούν 3 μήνες στερώντας «οξυγόνο» από την οικονομία για να κάνεις τακτικισμούς. Που δεν είναι στο πολιτικό DNA του πρωθυπουργού. Οι εκλογές θα γίνουν το 2023. Και θα τις κερδίσει και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ξέρετε γιατί; Διότι κατάφερε μέσα από την κρίση να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης πολιτών – πολιτικών».

Αναφορικά με ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης, ο κ. Λαζαρίδης διαμηνύει ότι «στην παρούσα συγκυρία, η Κυβέρνηση οφείλει απερίσπαστη να συνεχίσει να αντιμετωπίζει, με την αποτελεσματικότητα και τη μεθοδικότητα που τη χαρακτηρίζει τόσο την υγειονομική κρίση όσο και τις συνέπειές της. Τώρα είναι η ώρα της μάχης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.